Officieel statement Chaz Davies aangaande incident met Jonathan Rea in Assen

234
rea
Jonathan Davies (65) en Chaz Davies (7) | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Chaz Davies heeft woensdagavond (3-5-2017) een statement geplaatst op zijn Facebook-pagina, aangaande het incident met Jonathan Rea tijdens Superpole 2 van de Acerbis Dutch Round afgelopen zaterdag op het TT Circuit Assen.

Chaz Davies begint zijn verhaal met het verontschuldigen van de manier waarop hij Jonathan Rea aansprak in Parc Fermé, waarbij verschillende scheldwoorden te horen waren. “Ik begrijp dat wij rolmodellen zijn voor de jonge coureurs en dit was geen goed voorbeeld.”Hierna begint Davies met een uitgebreide beschrijving over hoe hij dit incident ervaren heeft: “Na mijn eerste snelle ronde voelde ik dat er nog een verbetering in zat. Ik begon aan mijn tweede ronde en zat na de eerste split slechts 0,051 boven mijn eigen tijd, wat voor mij nog goed genoeg is om te blijven pushen voor een verbetering. Toen ik uit de Strubben de Veenslang op ging zag ik dat coureur #65 (Jonathan Rea) over zijn schouder keek, en verwachtte dat hij voor de Ruskenhoek en Stekkenwal wel aan de kant zou gaan. Toen ik daar aankwam bleek hij midden op de ideale lijn te rijden.”

Davies gaat verder met het uitleggen van wat er precies gebeurde op het Parc Fermé en later bij Race Direction. “Ik vroeg aan #65 wat hij dacht waar hij mee bezig was. Zijn reactie was dat hij me niet gezien had, en dat hij buiten de ideale lijn reed.” Volgens Davies probeerde Rea de situatie om te draaien en te laten blijken dat Davies degene was die fout zat. Later stak Rea zijn hand uit maar deze werd geweigerd door Davies. “Voor mij was het al te laat en het was toch niet oprecht.”

Uiteindelijk kreeg Rea van Race Direction 3 grid-penalty plaatsen en moest vanaf de vierde plaats starten. Dit bleek hem weinig te hinderen, en won uiteindelijk Race 1 op zaterdag nadat de Ducati van Davies er in de laatste ronde mee ophield.

Toch blijft Davies positief en hoopt een gezonde maar intense rivaliteit te kunnen houden en tijdens de volgende WorldSBK ronde mooie races te hebben. “Iedereen maakt fouten, en het is mij ook vaak genoeg overkomen. Het is dan wel belangrijk dat er geen opzet in het spel is en er naderhand oprechte excuses worden aangeboden. Hoe dan ook, #65, als je goed genoeg bent heb je deze spelletjes niet nodig en hoop ik in Imola hard maar eerlijk met je te kunnen racen.”

Het volledige statement is te lezen op de Facebook-pagina van Chaz Davies: Official Statement

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag