Officieel: Syahrin vervangt Folger bij Monster Yamaha Tech3

115
syahrin
Hafizh Syahrin | foto© Tech3 Racing

Hafizh Syahrin is komend seizoen de vervanger van Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 MotoGP Team. Dit nieuws heeft het Franse MotoGP team woensdag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Na de aankondiging van Jonas Folger om in 2018 niet van start te gaan als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap moest het Monster Yamaha Tech3 Team op zoek naar een zo goed mogelijke vervanger van de Duitser. Aangezien zo vlak voor het seizoen de meeste coureurs al een contract op zak hadden was dit geen makkelijke zoektocht.Nadat Yonnny Hernandez tijdens de eerste MotoGP test van 2018 in Sepang als vervanger had opgetreden kreeg de Maleisiër Hafizh Syahrin de afgelopen week in Buriram de mogelijkheid om kennis te maken met de Monster Yamaha Tech3 machine en zijn debuut te maken op een MotoGP machine.

Syahrin liet afgelopen weekend in Buriram een uitstekende indruk achter, iets dat nu dus geresulteerd heeft in een overeenkomst voor het komende seizoen. De Maleisiër zal midden maart in Qatar dus zijn debuut gaan maken als MotoGP coureur en de nieuwe teamgenoot worden van de Fransman Johann Zarco.

Hafizh Syahrin: “Ik ben ontzettend blij na het horen van het goede nieuws dat ik in 2018 voor het Monster Yamaha Tech3 Team uit mag komen. Na drie zeer interessante en geweldige testdagen in Buriram, waar ik veel geleerd heb, wil ik mijn crew nogmaals bedanken, vooral Nico en Maxime, maar ook Johann en Laurent voor hun adviezen. In korte tijd heb ik geleerd om een MotoGP-fiets onder controle te krijgen, wat voor mij nog steeds ongelooflijk is. Ik zal dit seizoen mijn best doen en zal alles geven. Ik wil Hervé, Yamaha Motor Corporation, Monster en het hele Tech3 team bedanken voor het vertrouwen en deze fantastische kans om het hele seizoen in MotoGP te mogen rijden. Bedankt aan mijn familie, die mij altijd geholpen heeft om deze droom waar te maken, vooral mijn vader, plus dank aan mijn fans en natuurlijk aan Razlan (directeur Sepang International Circuit). Ik kijk ernaar uit naar de volgende test in Qatar, ik zal nog meer gemotiveerd zijn. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot het seizoen begint.”

Hervé Poncharal: “Ik ben erg blij om bekend te kunnen maken dat Hafizh Syahrin komend seizoen naast Johann Zarco de tweede Monster Yamaha Tech3 coureur zal zijn. Het is een moeilijke tijd geweest sinds we van Jonas Folger het bericht ontvingen dat hij in 2018 niet wilde racen vanwege zijn gezondheid en er de voorkeur aangaf om eerst volledig te herstellen. Het is een lang proces geweest om een geschikt iemand te vinden. In Sepang ontmoette ik Razlan Razali, we waren gewoon aan het kletsen en af en toe heb je gekke ideeën, ideeën die soms het beste resultaat opleveren. Ik wil Razlan Razali bedanken voor zijn passie, zijn aanstekelijke energie en de betrokkenheid die hij heeft voor de MotoGP en voor de sport in het algemeen, plus om Hafizh Syahrin te ondersteunen bij de overstap naar de MotoGP. We moesten alle mensen om ons heen ervan overtuigen dat Hafizh een goede MotoGP-rijder kan worden. Daarom moesten we hem tijdens de drie testdagen in Buriram de kans geven om zich te kunnen bewijzen. Uiteindelijk heeft hij daar enorm veel werk verricht en vervulde hij deze missie met verve. Yamaha was meer dan tevreden over zijn prestaties en het hele Tech3 team was blij. Ik ben zeer vereerd en trots om hem deze kans te geven en ik weet dat dit iets historisch zal zijn, omdat het de eerste keer is dat een Maleisische coureur een volledig seizoen op een MotoGP-fiets zal rijden en we weten hoe populair onze sport in dit deel van de wereld is. Ik wil Hafizh dan ook vertellen: Welkom in onze familie! We zullen goed voor je zorgen en ik ben er zeker van dat we samen een geweldig seizoen kunnen hebben. Je kunt leren van het team, van Johann. Dank voor je enthousiasme en je betrokkenheid. Ik kan niet wachten om je in Qatar weer op onze fiets te zien rijden.”