Officieel: Tom Sykes in 2023 met Kawasaki Puccetti Racing terug in WorldSBK

2798
tom-sykes
Tom Sykes | foto© PBM

Tom Sykes keert in 2023 definitief terug als coureur in het FIM Superbike World Championship. De Brit gaat uitkomen op een Kawasaki ZX-10RR in de kleuren van het Italiaanse Kawasaki Puccetti Racing.

Het nieuws hing al enige tijd in de lucht maar enkele dagen voorafgaand aan de Indonesische en voorlaatste ronde van het 2022 FIM Superbike World Championship in Indonesië heeft Kawasaki Puccetti Racing bekend gemaakt dat men na vier jaar afscheid gaat nemen van Lucas Mahias. De plaats van de Fransman zal komend seizoen overgenomen worden door niemand minder dan ‘Mister Superpole” en voormalig wereldkampioen Tom Sykes.Manuel Puccetti: “Het is echt een groot genoegen voor mij en het team om een wereldkampioen als Tom Sykes te verwelkomen binnen ons team. Ik ben ervan overtuigd dat we samen kunnen leren en groeien, waarbij we ook gebruik kunnen maken van zijn aanzienlijke testervaring om onze Ninja nog competitiever te maken. Met een rijder van zijn kaliber is ons doel niets minder dan de top vijf. We hebben al een testschema opgesteld, te beginnen in Jerez in december, waar we onze Ninja op Tom zullen afstemmen. Daarna gaan we verder met verschillende testen in de windtunnel en verdere circuittests in januari. Het hele team is zeer verheugd om een topcoureur als Tom te verwelkomen. Ik wil ook Lucas Mahias bedanken voor de vier jaar die we samen hebben doorgebracht. We hadden succes en voldoening in de Supersport, terwijl we in de Superbike, ondanks positieve prestaties over het algemeen, te maken kregen met enkele blessures waardoor we niet het soort resultaten konden behalen dat hij en ons team verdienden. We wensen Lucas het allerbeste voor een mooie toekomst.”

De inmiddels 37-jarige Brit neemt een schat aan ervaring mee. Sykes maakte in 2008 zijn debuut als coureur in het FIM Superbike World Championship en was maar liefst negen seizoenen onderweg op een Kawasaki machine. In 2011 bezorgde Sykes Kawasaki zelfs de wereldtitel in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. In 2018 stapte de Brit over naar BMW waar hij drie seizoenen actief was. Ondanks dat hij de Duitse motorfabrikant elk seizoen een pole en zes podiumplaatsen bezorgde was er in 2022 geen zitje meer beschikbaar. Maar na een jaar als coureur actief te zijn geweest in het Bennetts British Superbike Championship keert de als ‘Mister Superpole’ bekend staande coureur terug in het WorldSBK.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter