Officieel: Tony Arbolino en Elf Marc VDS Racing Team verlengen Moto2 contract

1634
tony-arbolino
Tony Arbolino & Marc van der Straten | foto© Marc VDS Racing

Het Elf Marc VDS Racing Team heeft middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat men het contract met Tony Arbolino heeft verlengd en dat de 23-jarige Italiaan in 2024 opnieuw in de kleuren van het team uit gaat komen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Het nieuw zong al enige tijd rond, maar het is nu officieel. Tony Arbolino zal ook in 2024 in de kleuren van het Belgische Moto2 team uit blijven komen. De 23-jarige Italiaan kwam vorig seizoen bij het Elf Marc VDS Racing Team en hij heeft zich al snel ontpopt tot één van de belangrijkste titelkandidaten in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Arbolino heeft inmiddels vijf overwinningen weten te behalen in de iconische Elf Marc VDS Racing-kleurstelling. Met twee overwinningen (Argentinië en Frankrijk) en vier andere podiumplaatsen tijdens de eerste tien Grand Prix weekenden van het seizoen staat Arbolino momenteel tweede in de tussenstand van het kampioenschap.

Tony Arbolino: “Het is een fantastisch gevoel om te weten dat ik in 2024 bij het Elf Marc VDS Racing Team blijf. Ik heb me vanaf de eerste dag geweldig gevoeld in dit geweldige team en ik ben trots op wat we samen al hebben bereikt en enthousiast over de uitdagingen die voor ons liggen. Het was geen moeilijke beslissing voor mij omdat dit project en de mensen die erbij betrokken zijn me hebben geholpen om me te ontwikkelen als rijder en als persoon, en ik denk dat het beste nog moet komen. De mensen in dit team zijn fantastisch en ik kijk er echt naar uit om volgend jaar weer met ze samen te werken. Ik wil ook Marc van der Straten bedanken. Hij heeft altijd in me geloofd en me al zijn steun gegeven, waar ik erg dankbaar voor ben.”

Marc van der Straten: “Ik ben persoonlijk erg blij dat Tony in 2024 bij de Elf Marc VDS Racing-familie blijft. Hij verdient dit nieuwe contract volledig omdat hij bij elke Grand Prix zijn talent bewijst. Ik ben ervan overtuigd dat we Tony kunnen geven wat hij nodig heeft om zijn doelen te bereiken, maar ook het beste platform kunnen bieden voordat hij de volgende stap in zijn carrière maakt. Naar mijn mening heeft Tony de juiste keuze gemaakt om nog een jaar bij ons in de Moto2 klasse te blijven. We gaan hem op de best mogelijke manier voorbereiden op het moment dat hij in de toekomst onvermijdelijk de overstap maakt naar de MotoGP. Als hij die stap maakt, doet hij dat op de beste manier en op de beste motor, een motor met de kwaliteit die past bij zijn talent. Het zou me gestoord hebben als hij de situatie had herhaald die Alex Márquez eind 2019 meemaakte toen hij, misschien te vroeg, naar de MotoGP vertrok. Als hij dit jaar wereldkampioen kan worden, weet ik zeker dat hij de drive en vastberadenheid heeft om het een tweede keer te doen. Hij is in alle opzichten een geweldig persoon en ik ben heel blij dat hij blijft.”

De uitspraken van teameigenaar Marc van der Straten zijn een duidelijk hint naar de laatste geruchten waarin Arbolino nog steeds wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor een MotoGP zitje bij Gresini Racing MotoGP. Dit aangezien zijn management in Oostenrijk nog liet weten dat er ondanks een nieuw Moto2 contract een clausule is opgenomen in het contract waarin vermeld staat dat de Italiaan onder zijn nieuwe contract uit kan indien zich er alsnog een mogelijkheid voordoet om de overstap te maken naar de MotoGP klasse.

Na het vertrek van Sam Lowes aan het einde van het seizoen – de Brit gaat in 2024 aan een nieuw avontuur beginnen met het team in het FIM Superbike World Championship – krijgt Arbolino in 2024 de onlangs al door het team aangetrokken Filip Salac als teamgenoot.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’