Officieel: Tony Arbolino tekent tweejarig contract bij Elf Marc VDS Racing Team

2993
tony-arbolino
Tony Arbolino (l) en Marc van der Straten (r) | foto© Marc VDS Racing

Tony Arbolino zal vanaf het 2022 seizoen uit gaan komen voor het Elf Marc VDS Racing Team. De Italiaan en het Belgische Moto2 team hebben dit nieuws vrijdagochtend 03 september middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Tony Arbolino, dit seizoen in de kleuren van het Duitse Liqui Moly Intact GP bezig aan zijn eerste seizoen in de Moto2 klasse, gaat de komende twee seizoenen rijden voor het Elf Marc VDS Racing Team. De Italiaan wordt binnen het Belgische Moto2 team de opvolger van de Spanjaard Augusto Fernandez die na dit seizoen het team gaat verlaten en uit gaat komen voor het Red Bull KTM Ajo Moto2 team.

Arbolino reed vier jaar lang met enorm veel succes in de Moto3 klasse, waarin hij zes polepositions, twaalf podiumplaatsen en drie overwinningen behaalde. Vorig seizoen eindigde hij slechts vier punten achter wereldkampioen Albert Arenas als tweede algemeen. Arbolino stapte voor 2021 over naar de Moto2 klasse en de coureur uit Milaan kijkt nu uit naar een spannend nieuw hoofdstuk in zijn carrière met het Elf Marc VDS Racing Team.

Tony Arbolino: “Ik ben echt heel blij om deel uit te mogen gaan maken van dit project. Ik denk dat het een geweldige kans is om me te verbeteren en vooruit te blijven gaan in mijn carrière. Ik heb juist voor dit team gekozen omdat ik denk dat het één van de beste in de categorie is en de connectie die ik voelde was meteen goed. Zij wilden mij en ik wilde hen, en dit is iets heel belangrijks voor mij. Ik had deze verandering nodig, en ik ben er trots op dat Marc van der Straten en zijn team mij het vertrouwen hebben gegeven om hen te mogen vertegenwoordigen. Ik zal mijn best doen om mijn talent te laten zien en ik zal hard werken om de best mogelijke resultaten te behalen. Het doel zal zijn om consistent te strijden met de snelste rijders in de categorie en mee te strijden voor podiums en overwinningen.”

Wie in 2022 de tweede rijder wordt binnen het Elf Marc VDS Racing Team is officieel nog niet bekend, de verwachtingen zijn echter dat Sam Lowes het team trouw zal blijven en komend seizoen de teamgenoot zal zijn van Arbolino.
Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter