Officieel: Yonny Hernandez test met Monster Yamaha Tech3 in Sepang

170
hernandez
Yonny Hernandez | foto© Facebook

Het is officieel: Het Monster Yamaha Tech3 Team heeft officieel bevestigd dat Yonny Hernandez de komende drie dagen tijdens de officiële MotoGP test in Sepang samen met Johann Zarco het testwerk voor zijn rekening zal nemen. De Colombiaan neemt tijdelijk de plaats in van de nog niet fitte Jonas Folger.

Wat de afgelopen dagen al een publiek geheim was is nu door het Monster Yamaha Tech3 Team bevestigd middels een uitgebracht teambericht; Yonny Hernandez vervangt Jonas Folger tijdens de eerste officiële MotoGP test in Sepang.Wie de definitieve vervanger zal worden van Folger, die onlangs aankondigde onvoldoende hersteld te zijn van zijn blessure en geheel 2018 niet in actie te zullen komen, is nog niet bekend. Het Monster Yamaha Tech3 team hoopt hierover voor de vóór de tweede test in Thailand, half februari, meer duidelijkheid te kunnen geven.

Yonny Hernandez: “Allereerst moet ik zeggen dat ik het jammer vind voor Jonas Folger. Ik hoop dat hij snel zal herstellen, want hij is een ongelofelijk snelle en getalenteerde coureur en ik wil hem het allerbeste wensen. Tegelijkertijd ben ik natuurlijk blij dat ik zo’ n fantastische kans krijg om weer met een MotoGP machine te mogen rijden. Ik ben blij dat ik aan deze test kan deelnemen en kan werken met zowel een zeer goed team en een snelle machine. Ik ben echt nieuwsgierig om op een Yamaha te rijden, want heel mijn MotoGP carrière zat ik op een Ducati. Ik wil het Monster Yamaha Tech3 team en vooral Herve Poncharal bedanken voor deze unieke kans”.

Hervé Poncharal, Monster Yamaha Tech3 teammanager: “Voordat ik in Sepang begint te praten over wie er op onze tweede fiets gaat rijden, wil ik nog een keer duidelijk maken hoe bedroefd en verdrietig ik ben, dit omdat Jonas Folger er niet bij zal zijn. Dit gezegd hebbende moeten we proberen deze situatie zo goed mogelijk te managen en iedereen weet dat dit niet eenvoudig is. Op 20 januari is bijna iedereen met het vereiste niveau al onder contract, daarom ben ik erg blij dat ik heb ontdekt dat Yonny Hernandez tot nu toe geen contract had. Ik weet dat hij plannen heeft en ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om de Lucio Pedercini te bedanken dat hij Yonny samen met ons laat testen en hem de kans geeft om te laten zien wat hij kan doen op een Yamaha M1 MotoGP-fiets. Ik ben blij om hem deze mogelijkheid te geven om drie dagen te testen en hem de kans te geven om zijn potentieel te tonen aan zowel Yamaha Motor Corporation en het Monster Yamaha Tech3 team. Toch zal er geen definitief besluit worden genomen voordat we terugvliegen vanuit Sepang. Zeker, we zullen in detail analyseren hoe Yonny tijdens deze test presteert en uiteraard is hij één van de rijders op onze shortlist voor 2018”.

De afgelopen twee dagen was Hernandez in Jerez waar hij deelnam aan de tweedaagse World Superbike test op een Pedercini Racing Kawasaki.