Oli Bayliss in 2022 van start in het FIM Supersport World Championship

6441
oli-bayliss
Oli - (l) en Troy Bayliss (r) | foto© Ducati Corse

De naam Bayliss keert in 2022 terug in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Oli Bayliss, zoon van Ducati legende Troy Bayliss, gaat namelijk op een Ducati Panigale V2 in de kleuren van het Barni Racing Team zijn debuut maken in het FIM Supersport World Championship.

Oli Bayliss, zoon van Ducati legende Troy Bayliss, werd geboren op 20 september 2003 in Monaco. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ervaring opgedaan met de Ducati Panigale V4 R in het ASBK, het Australische Superbike kampioenschap. Na zijn debuut in 2020 met een derde plaats op Morgan Park, reed Bayliss junior het hele seizoen 2021 op de Italiaanse vier-cilinder machine van het van het DesmoSport Ducati Team en pakte hij zijn eerste overwinning op het Hidden Valley circuit.

Voor komend seizoen heeft de familie Bayliss gekozen voor de volgende stap in de carrière van de 18-jarige coureur en te kiezen voor deelname aan het FIM Supersport World Championship. Bayliss junior heeft hiervoor overeenstemming bereikt met het Barni Racing Team waar hij de beschikking zal krijgen over een nieuwe Ducati Panigale V2 machine.

Oli Bayliss’ komst naar het FIM Supersport World Championship met de Ducati Panigale V2 komt precies 20 jaar na Troy Bayliss ‘s eerste World Superbike wereldtitel.

Oli (Oliver) Bayliss: “Ik ben erg blij dat ik komend seizoen ga racen voor het Barni Racing Team in het FIM World Supersport Championship op de Ducati Panigale V2. Ik ben klaar met mijn schoolprogramma, wat betekent dat ik mijn focus nu volledig kan leggen op het racen met motoren, trainen en het verwezenlijken van mijn droom.”

Troy Bayliss: “Oli is opgegroeid met het racen, 2021 was zijn eerste jaar op de Ducati V4 R in het ASBK en het behalen van de overwinning in Darwin eerder dit jaar kwam sneller dan we dachten, ik denk dat de overstap naar het Barni Racing Team een geweldige kans is, ik hoop dat hij net zoveel plezier beleeft aan de V-twin als ik in het verleden heb gedaan”.

Oli Bayliss – seizoen 2021 | foto© Russell Colvin

 

 

Marco Barnabò, teameigenaar Barni Racing: “In 2022 willen we ons volledig gaan richten op het opleiden van jonge talenten, talenten die een tijdje met ons mee kunnen reizen. We willen jonge rijders helpen om in de toekomst de volgende kampioenen te worden, zowel in de Supersport als in de Superbike klasse. Dat is waarom, toen de mogelijkheid zich voordeed om met Oliver te tekenen voor het Supersport kampioenschap, wij in goed overleg met Ducati hebben besloten om deze deal rond te maken. Voor het eerst zullen we met twee motoren in actie komen, zowel in WorldSSP als WorldSBK en in het begin zullen we ons niet richten op resultaten, maar alleen op de groei van deze twee jonge rijders. Wij waren het eerste team dat erin geloofde om Ducati terug te brengen in de Supersport klasse met de Panigale V2, en we zijn erg trots om de interesse te zien ontstaan rond deze motor en dit kampioenschap.”

Paolo Ciabatti, Sportief Directeur Ducati Corse: “We zijn erg blij en enthousiast dat Oli volgend jaar zijn debuut zal maken in het FIM Supersport World Championship met de nieuwe Panigale V2 en het Barni Racing Team! De familie Bayliss en Ducati zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest en we hebben onlangs de V2 Bayliss Replica speciale versie gelanceerd om Troy’s eerste wereldtitel met Ducati 20 jaar geleden te vieren, dus nu gaat de traditie verder met Oli, en daar zijn we erg blij mee.”

Met de komst van Oli Bayliss heeft het Barni Racing Team haar rijderssamenstelling voor 2022 compleet. De 18-jarige Australiër zal namelijk niet de enige coureur zijn, onlangs trok het Italiaanse team de 20-jarige Luca Bernardi al aan om in 2022 de kleuren van het team te vertegenwoordigen in het FIM Superbike World Championship.

 Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter