Oli Bayliss stapt over naar D34G Racing, Maximilian Kofler als teamgenoot

2079
oli-bayliss
Oli Bayliss | foto© Russell Colvin

Oli Bayliss gaat in 2023 zijn World Supersport carrière voortzetten bij D34G Racing. De jonge Australiër krijgt binnen het Italiaanse team Maximilian Kofler als teamgenoot. De Oostenrijker zal echter alleen tijdens de Europese raceweekenden (WorldSSP Challenge) aan de start verschijnen.

D34G Racing, het team onder leiding van voormalig WorldSBK coureur Davide Giugliano, maakte in 2022 haar debuut als team in het FIM Supersport World Championship. Voor het komende seizoen zal het team opnieuw met twee coureurs aan de start verschijnen. Zo heeft men overeenstemming weten te bereiken met de jonge Australiër Oli Bayliss (zoon van WorldSBK legende Troy Bayliss) en Maximilian Kofler als rijdersduo. Bayliss zal het gehele WorldSSP seizoen rijden terwijl teamgenoot alleen tijdens de Europese rondes (WorldSSP Challenge) actief zal zijn.

De 19-jarige Bayliss maakte vorig jaar zijn World Supersport debuut aan boord van een Ducati Panigale V2 955. Een zesde plaats op zondag in Estoril was zijn beste klassering gedurende het seizoen. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de Australiër al een grote schat aan ervaring als coureur, want hij begon al op 14-jarige leeftijd in het ASBK (Australisch) kampioenschap.

Kofler maakte ook in 2022 zijn debuut in het FIM Supersport World Championship op Ducati machine. Daarvoor was de Oostenrijker twee volledige seizoenen actief in het Moto3 wereldkampioenschap en kwam hij in 2018 en 2019 enkele keren in actie met een wildcard terwijl hij in die jaren tevens actief was in het Moto3 Junior World Championship.

Oli Bayliss: “Ik ben superblij om in het nieuwe seizoen te gaan rijden voor D34G racing, het team van Davide Giugliano. 2023 wordt mijn tweede jaar in de WorldSSP-categorie en met de Ducati Panigale V2 955, dus ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op de ervaring die ik heb opgedaan in mijn rookie-seizoen, mijn progressie voort te zetten en er een goed seizoen van te maken. Ik zal hard trainen in het tussenseizoen om klaar te zijn voor de eerste test en kan niet wachten om te beginnen. Tot ziens in 2023. Een grote dank gaat uit naar al mijn sponsors en supporters die achter me staan.”

Maximilian Kofler: “Ik ben erg blij om bij het D34G Racing team te mogen gaan rijden. Ik ben Davide en de hele groep ook dankbaar voor deze nieuwe kans na een zeer uitdagend eerste jaar in de World Supersport.  Ik weet zeker dat we met Davide’s ervaring en de vaardigheden van de crew het komend seizoen goed kunnen doen en vooruitgang kunnen boeken. Ik zal deze keer alleen de Europese rondes doen, maar dit motiveert me nog meer om er het beste van te maken. Ik ben ook blij om Oli als teamgenoot te hebben, want we zijn goede vrienden. Het is een geweldige kans voor ons allebei en we kunnen elkaar helpen en elkaar tot het uiterste drijven.”

Davide Giugliano D34G Racing teammanager: “We hebben 2022 goed afgesloten met uitstekende resultaten, die ons zeer gemotiveerd maken voor het nieuwe seizoen. We hebben de hele line-up vernieuwd voor 2023: we krijgen twee, nieuwe en jonge rijders in naam van Oli Bayliss en Maximilian Kofler. Beiden deden het geweldig in 2022 aan boord van Ducati machines, dus we heten ze van harte welkom. Ik kan niet wachten tot het seizoen van start gaat: het testen begint zeer binnenkort, in de tweede helft van januari, en ik kijk ernaar uit om ze aan boord van onze motoren te zien.”

Bayliss en Kofler komen voor het eerst in actie met het team tijdens een aantal wintertests, die in de tweede helft van januari beginnen. Het seizoen 2023 gaat voor Bayliss van start in het weekend van 24-26 februari op Phillip Island terwijl voor Kofler het seizoen begint in april (21-23) op het TT Circuit van Assen.