Oli Bayliss: WorldSSP wildcard tijdens openingsweekend op Phillip Island

356
oli-bayliss
Oli Bayliss | foto© Russell Colvin

Oli Bayliss, zoon van drievoudig World Superbike kampioen Troy Bayliss, zal eind februari zijn debuut gaan maken als coureur in het FIM Supersport World Championship. De16-jarige Australiër heeft een wildcard toegewezen gekregen voor het eerste wedstrijdweekend van 2020 op het Phillip Island Grand Prix Circuit.

Tijdens het openingsweekend van het 2020 FIM Supersport World Championship, eind februari op het Phillip Island Grand Prix Circuit, zal er opnieuw een coureur met de bekende familienaam Bayliss aan de start verschijnen. De 16-jarige zoon van drievoudig World Superbike kampioen Troy Bayliss , Oli, heeft namelijk een wildcard toegewezen gekregen en zal op een Yamaha YZF-R6 in de kleuren van het Cube Racing Team zijn debuut gaan maken op WK niveau.

Oli Bayliss treedt hiermee in de voetsporen van zijn bekende vader die in een ver verleden ook op Phillip Island zijn debuut maakte als coureur in de WorldSBK paddock. Tijdens dit debuut wist Bayliss sr. twee vijfde plaatsen te scoren. Vijf jaar geleden kwam vader Troy op Phillip Island voor het laatst in actie tijdens een WorldSBK evenement toen hij als vervanger werd opgeroepen door het Arauba.it Racing Ducati Team als vervanger van de geblesseerde Davide Giugliano.

Oli Bayliss: “Ik ben echt superblij en dankbaar dat ik deze kans krijg om tijdens de eerste World Supersport Championship ronde van het seizoen op het Phillip Island Grand Prix Circuit met een wildcard aan de start mag verschijnen. Het zal zeker niet makkelijk worden omdat er in deze klasse echt heel hard gereden wordt en het niveau gewoon heel erg hoog is. Maar ik zie het als een geweldige kans om me te mogen meten met de snelste rijders ter wereld en er op deze manier achter te komen wat mijn niveau is in vergelijking met hun. Ik ga heel hard trainen om fit te blijven. Mijn beste vriend en oud-teamgenoot, Tom Toparis, heeft de afgelopen twee jaar al eens met een wildcard deelgenomen en dit jaar rijdt hij voor een team dat alleen maar deelneemt aan de Europese rondes en ik dacht: “Ik zal het eens proberen”. We hebben vorig jaar de nodige onderlinge duels uitgevochten en ik denk dat het goed is om op deze manier een stapje verder te gaan en te kijken hoe we het doen, misschien brengt het me wel ergens.”

De inmiddels 16-jarige Oly Bayliss maakte vorig jaar zijn Supersport debuut en eindigde in zijn debuut seizoen als vijfde in het eindklassement van het nationale Australische wegrace kampioenschap.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App