Ricardo Brink heeft zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen de derde ONK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. De coureur uit IJsselmuiden kwam als eerste over de finish voor Pepijn Bijsterbosch en Nigel Walraven. Aangezien Brink en Bijsterbosch als gastrijders aan de start verschenen mocht Walraven het maximale aantal punten op zijn conto bijschrijven.

Kwalificaties
Tijdens de twee kwalificaties was het Nigel Walraven die het snelst was en de pole voor zich opeiste. De Suzuki coureur was het snelst voor de gastrijders Ricardo Brink en Pepijn Bijsterbosch, Cliff Kloots en Renzo van Emmerik.

De zesde startplaats werd een prooi voor Danny van der Sluis gevolgd door Rinze Luimstra, Toine Gierkink, Frank Wilting en Robin van de Burg.

Wedstrijd
Bij de start was het de van pole vertrokken Walraven die de leiding nam voor Bijsterbosch, Brink, Kloots en Danny van der Sluis. Al in de eerste ronde wist Brink Bijsterbosch te passeren en als tweede achter Walraven door te komen.

Walraven en Brink wisten vervolgens een gaatje te slaan op Bijsterbosch en Kloots die op hun beurt afstand namen van Van der Sluis en Van Emmerik die de vijfde en zesde plaats innamen.

Na vier ronden was het Brink die de leiding over wist te nemen van Walraven terwijl Luimstra op de zevende plaats rijdend de aansluiting bij de voor hem rijdende Van der Sluis en Emmerik wist te bewerkstelligen.

Een ronde later kregen Walraven en Bijsterbosch het even met elkaar aan de stok waardoor Bijsterbosch naar de tweede plaats wist te komen en Brink zich als leider iets los wist te rijden.

Terwijl Brink zijn leidende positie vast wist te houden vochten Bijsterbosch en Walraven een verbeten strijd uit voor de tweede plaats. Kloots viel op dat moment steeds verder terug in het veld om na acht ronden al als zevende door te komen.

Voor Michel Visser was de race op dat moment al voorbij, de BMW coureur kwam in bocht 10 ten val met als gevolg een vroegtijdig einde van zijn race.

In de slotfase was het Walraven die met enkele snelle ronden de aansluiting weer wist te vinden bij de nog steeds aan de leiding rijdende Brink. Met nog twee ronden te gaan ging Walraven echter opnieuw in de fout waardoor hij zijn aanval op de leider moest staken en Bijsterbosch voor de tweede keer in deze race langszij zag komen.

Echter bij het ingaan van de laatste ronde was het Brink nog aan de leiding maar met Bijsterbosch en Walraven in zijn wiel. Bijsterbosch plaatste in de laatste bocht nog een aanval, leek langszij te komen maar het was Brink die als winnaar de finish passeerde. Bijsterbosch en Walraven maakten het elkaar nog even moeilijk, veroorzaakt door de mislukte aanval op de leider, maar het was de coureur uit Wapenveld die aan het langste eind trok en als tweede de finish passeerde.

De strijd om de vierde plaats werd ook in de allerlaatste bocht beslist. Van der Sluis kwam als eerste uit de Geert Timmerbocht voor Van Emmerik en Luimstra. Van der Sluis en Van Emmerik kwam bij het uitkomen van de laatste bocht met elkaar in aanraking waardoor laatstgenoemde een aantal meters voor de finish ten val kwam. Van der Sluis werd hierdoor derde gevolgd door Luimstra terwijl Van Emmerik zijn machine tien meter voor de finish in het gras bleef liggen.

Kloots kwam als zesde over de finish voor Toine Gierkink, Frank Wilting, Robin van den Burg en Alexander Klaassen.

Aangezien zowel Brink als ook de als tweede over de finish gekomen zijnde Bijsterbosch als gastrijder meer reden ging het maximaal aantal punten naar Walraven voor Van der Sluis en Luimstra terwijl de als elfde en twaalfde over de finish gekomen Frank Teunissen en Maik Kemerink als laatste twee coureurs de punten binnen de top tien mee naar huis mochten nemen.

 

Handige links OW Cup Assen 19-05-2018:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag