ONK SuperCup 1000: Cliff Kloots pakt de dubbel in Oschersleben

297
cliff-kloots
Cliff Kloots- Oschersleben | foto© Ad Kievit

Cliff Kloots heeft zaterdagmiddag ook de tweede ONK SuperCup 1000 wedstrijd in Oschersleben op zijn naam geschreven. Na vijftien ronden was Kloots nipt te sterk voor Danny van der Sluis. Renzo van Emmerik finishte als derde, terwijl Rudmer Wiersma de winnaar werd in de ONK ProCup 1000 klasse.

Zaterdagmiddag werd de tweede race voor ONK SuperCup 1000 verreden op de Motorsport Arena in Oschersleben. Deze OW Cup klasse ging gezamenlijk de baan in met de ONK ProCup 1000 categorie.

Cliff Kloots mocht vanaf pole position vertrekkenen hij wist vrijdag ook de eerste race van het weekend te winnen. Renzo van Emmerik en Danny van der Sluis vertrokken naast hem vanaf de voorste startlinie. Kloots pakte na de start ook de leiding. Van der Sluis kwam als tweede door bij de eerste doorkomst voor Van Emmerik. Kloots wist in het eerste deel van de race zijn voorsprong uit te bouwen naar 2,3 seconde op Van der Sluis. Zo rond de helft van de race kwam de ommekeer en was Van der Sluis een aantal tienden per ronden sneller dan Kloots.

In de elfde ronde wist Van der Sluis het achterwiel te bereiken van Kloots. Het inhalen begon, want het leidende duo wisselende meerdere malen van positie. In deze fase kwamen zij ook veel achterblijvers tegen. Kloots wist hier sneller voorbij te komen en pakte daardoor weer een kleine voorsprong. Het kwam aan op de vijftiende en laatste ronde. Kloots wist zijn leidende positie vast te houden en kwam een seconde eerder als Van der Sluis over de eindstreep.

Van Emmerik reed een eenzame wedstrijd en finishte zeventien seconden achter de winnaar als derde. Jolanda van Westrenen had het de hele race aan de stok met Kenny Tournel, maar Van Westrenen wist de Belg achter zich te houden en zo vierde te worden. Alexander Klaassen finishte als zesde voor Michel Visser en Michiel Burger.

Rudmer Wiersma werd de winnaar in de ONK PropCup 1000 klasse voor Rob van IJzerdoorn en Daniel Fernandes.

Door de overwinning van Kloots loopt hij nog vijf punten verder uit op Van der Sluis in het kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Kloots veertien punten meer dan Van der Sluis. Het volgende OW Cup evenement is zaterdag 13 september op het TT Circuit Assen.