ONK SuperCup 1000: Van der Sluis verslaat Kloots na sterke slotfase

191
onk-supercup
Danny van der Sluis (10) en Cliff Kloots (58) feliciteren elkaar na een mooie ONK SuperCup 1000 race in Assen | Foto credtit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Danny van der Sluis heeft zaterdagmiddag de ONK SuperCup 1000 wedstrijd in Assen op zijn naam geschreven. Van der Sluis moest lang in de achtervolging op Cliff Kloots, maar sloeg in de slotfase toe. Achter Kloots mocht Renzo van Emmerik als derde coureur mee naar het podium.

Voorafgaand aan de racedag van zaterdag 14 september waren er nog drie races te verrijden in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. De titelstrijd lag nog volledig open met Cliff Kloots aan de leiding met veertien voorsprong op Danny van der Sluis. Regerend kampioen Nigel Walraven doet niet mee in de titelstrijd, omdat hij veel races gemist heeft vanwege deelname aan de WK Endurance. Walraven was vandaag ook niet van de partij in Assen. Walraven is onlangs geholpen aan armpump en het was voor hem beter om rust te houden in de voorbereiding op de Bol d’Or die volgende week op het programma staat.

Na twee kwalificaties zette Kloots de snelste tijd met een 1’40.985. Naast Kloots mochten Danny van der Sluis en Renzo van Emmerik ook vanaf de voorste startrij vertrekken. Thijs Peeters plaatste zich als vierde voor de race gevolgd door Jolanda van Westrenen en Alexander Klaassen.

Peeters had vanaf de tweede startrij een geweldige start en ging als eerste de Haarbocht in. Daarachter hadden Kloots en Van der Sluis het in de eerste ronde met elkaar aan de stok. Kloots kwam op dat moment als winnaar uit de strijd en ging vervolgens in de Bult voorbij aan Peeters. Kloots bouwde in de openingsronden een voorsprong op. Van der Sluis ging in de tweede ronde voorbij aan Peeters en zette de achtervolging in op Kloots. Het duo was duidelijk een maatje te groot voor de rest van het veld. Kloots had een zeer hoog tempo in de beginfase en het naar Van der Sluis was 2,7 seconde na drie ronden. Daarna begon Van der Sluis eerst langzaam, maar daarna snel terrein goed te maken.

In de achtste van tien ronden ging Van der Sluis voorbij aan Kloots in de GT-bocht. In de voorlaatste ronde waren er diverse positiewisselingen, maar was het Van der Sluis die als eerste de laatste ronde inging. Van der Sluis was in de laatste ronde het sterkste en won zo zijn derde race van het seizoen. Kloots eindigde als tweede. Van Emmerik wist in de vierde ronde voorbij te gaan aan Peeters en kwam eenzaam als derde over de finish. Achter Peeters wist Klaassen het gevecht om de vijfde plaats te winnen net voor Van Westrenen, Jeroen Rensel en Michel Visser. Yme-Jan Hofstee en Frank Wilting maakten de top-tien compleet.

In het kampioenschap is het nu nog spannender geworden, want Van der Sluis wist door zijn overwinning het gat naar Kloots te verkleinen tot negen punten. Dat belooft een spannende ontknoping van het ONK SuperCup 1000 seizoen te worden op zaterdag 12 oktober in Assen.

Handige links OW Cup Assen 13 en 14-09 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App