Nigel Walraven heeft zaterdagmiddag in Assen ook tijdens de vierde NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen de volle buit binnen weten te halen. De Suzuki coureur was het snelst in een tot negen ronden ingekorte wedstrijd voor Cliff Kloots en Danny van der Sluis.

Ook voor de NK SuperCup 1000 coureurs stond zaterdag op het TT Circuit Assen de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. Zaterdagochtend werden er twee kwalificaties verreden terwijl er zaterdagmiddag aanvankelijk een twaalf ronden tellende wedstrijd op het programma stond.

Kwalificaties
Met een snelste ronde van 1’40.682, gereden in de tweede sessie, was het Nigel Walraven die de pole voor zich opeiste. De Suzuki coureur was het snelst voor Cliff Kloots, Danny van der Sluis, Rinze Luimstra en Renzo van Emmerik.

Wedstrijd
Terwijl de 29 coureurs hun plaatsnamen op de grid ging het mis in het achterveld. Michel Visser ging op een verkeerde plaats staan, wilde dit corrigeren maar de als vierde geklasseerde Luimstra merkt dit te laat, botste terwijl hij aan kwam rijden vol op Visser waarbij beiden ongelukkig op de startgrid ten val kwamen. De wedstrijdleiding besloot de start uit te stellen waarna de coureurs terugkeerden in de pits. Nadat Visser en Luimstra medische assistentie werd verleend en even later per ambulance werden overgebracht naar het medical centre vond er een herstart plaats voor een ingekorte race over negen ronden.

Zonder Visser, Luimstra maar ook zonder Van Emmerik die in de outlap met een technisch probleem stil kwam te staan, was het Walraven die bij de herstart meteen de leiding nam voor Kloots en Van der Sluis. In deze volgorde kwam het drietal dan ook door na de eerste ronde. Klaasen, Gierkink en Yme Jan Hofstee volgden op de plaatsen vier vijf en zes.

Voor Jorg Bosker ging het bij het ingaan van de tweede ronde mis in de Haarbocht. De Honda coureur kwam ten val waardoor zijn race voorbij was.

Walraven wist vervolgens een gaatje te slaan op de rest van het veld terwijl Kloots en Van der Sluis op gepaste afstand van de Suzuki coureur de tweede en derde plaats bleven bezetten. Achter deze drie eerste mannen ontstond er een spannende strijd voor de vierde plaats tussen Gierkink, Jeroen Rensel, Klaassen en Hofstee.

De drie koplopers behielden hun posities maar in de slotfase leek Van der Sluis een aanval te gaan doen op de tweede plaats rijdende Kloots. De jonge coureur uit Staphorster ging twee ronden voor het einde echter even in de fout – in alle haast schakelde de Start Racing coureur twee keer verkeerd – waardoor hij een vijftal seconden verloor en deze aanval dus op zijn buik kon schrijven.

Walraven passeerde na negen ronden dan ook onbedreigd als winnaar de finish voor Kloots en Van der Sluis die in de laatste twee ronde weliswaar nog een flink stuk van zijn achterstand op Kloots wist goed te maken maar uiteindelijk ruim drie seconden tekort kwam.

Gierkink won de strijd voor de vierde plaats door in een spannend duel Rensel achter zich te houden. Klaassen passeerde als zesde de finish gveolgd door Hofstee, Maik Kemerink, Bas Leneman en Kenny Tournel.

 

Handige links OW Cup TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag