ONK SuperCup 600: Joey Louwes wint in Assen vierde race van het seizoen

490
joey-louwes
Joey Louwes (21) | foto© Jan Timmerman

Joey Louwes heeft zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen de vierde ONK SuperCup 600 race van het seizoen gewonnen. De JL-Racingteam coureur was in een in twee delen verreden race het snelst voor Finn de Bruin en Quentin Koers.

Kwalificatie
Alvorens de wedstrijd zaterdagmiddag van start ging kwamen de ONK SuperCup 600 coureurs twee keer in actie tijdens een kwalificatiesessie. Het was Quintin Koers die met een snelste rondetijd van 1’45.168 de pole voor zich opeiste voor Joey Louwes en Finn de Bruin.

Race
Even na 16:00 uur gingen de rode lichten uit voor de 12 ronden tellende race. Het was de vanaf de tweede plaats gestarte Louwes die na de eerste ronde als leider doorkwam voor Koers, gastrijder Kenny Meersman en De Bruin.

Voor Bart van Drunen was in de eerste ronde een goed resultaat al verkeken na een uitstapje in de Ramshoek, Van Drunen wist de schade te beperken en kon na even later zijn race op achterstand vervolgen.

In de tweede ronde was het De Bruin die ten koste van Meersman naar de tweede plaats wist te komen terwijl het even verder naar achteren in het veld misging voor Patrica Kok. De jongedame kwam bij het uitkomen van de GT-bocht met een lelijke highsider ten val met een rode vlag situatie tot gevolg aangezien zowel de motor als ook de jongedame op de baan bleven liggen.

Nadat Kok op de baan medische assistentie werd verleend en vervolgens per ambulance werd afgevoerd naar het medical kwam het bericht dat er een herstart volgde over een race van zeven ronden.

Na een onderbreking van ongeveer 20 minuten gingen de rode lichten op start en finish uit en het was Koers die het beste uit de startblokken kwam. Bij de eerste doorkomst was het echter De Bruin die als leider doorkwam voor Koers en Louwes.

Louwes wist vervolgens de leiding over te nemen terwijl Koers de tweede plaats in handen hield en De Bruin terugviel naar de derde plaats voor Meersman en Selwin Hamden.

Voor de in voor de rode vlag naast de baan geraakte Van Drunen was er opnieuw tegenslag, dit keer zorgde een jumpstart voor een penalty van 20 seconden tijdstraf.

Voor Meersman kwam er twee ronden voor het einde van de race een einde aan de wedstrijd vanwege een val in de Strubben.

Vooraan het veld hield Louwes na zeven ronden net voldoende voorsprong over om de winst in deze wedstrijd voor zich op te eisen terwijl De Bruin in de slotfase nog naar de tweede plaats voor zich op te eisen en Koers terugverwees naar de derde positie.

Hamden werd vierde gevolgd door Robert Voogd, Sander Brons, Wiljan van Wikselaar, Luois van Wijhe, Leon Stolte terwijl Ashwin van de Vlier, de partner van de eerder zo ongelukkig ten val gekomen Patricia Kok in deze race de top tien completeerde.

Patricia Kok
Na afloop van de race werd bekend dat de ongelukkig ten val gekomen Kok in het medical centre verder onderzocht is maar dat er geen sprake is van ernstige verwondingen of botbreuken. Zoals het er nu uitziet blijven de blessures ‘beperkt’ tot hoofdpijn, diverse kneuzingen en vele blauwe plekken.

Handige links OW Cup Assen 12-09-2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.