ONK SuperCup 600: Twee keer winst en 2018 titel voor Boes

472
guus-boes
Guus Boes - 2018 ONK SuperCup 600 kampioen | foto© Jan Timmerman

Guus Boes heeft zaterdag op het TT Circuit Assen de laatste twee ONK SuperCup 600 races van het seizoen op zijn naam geschreven. De Suzuki coureur was twee het snelst voor gastrijder Arne de Wintere en Staphorster Frank Nieman. Na zijn eerste zege van de dag werd Boes tevens gekroond tot de nieuwe ONK SuperCup 600 kampioen.

Race1
Bij de start was het de vanaf de pole gestarte Guus Boes die meteen de leiding pakte en na de eerste ronden als leider doorkwam voor gastrijder Arne de Wintere, Frank Nieman, Thijs Peeters en Djim Ulrich.Boes wist in de volgende ronden meteen een gaatje te slaan op De Wintere en Nieman die streden voor de tweede plaats in de wedstrijd terwijl Peeters en Ulrich bleven volgen op de positie vier en vijf.

Boes, die in deze race de titel veilig kon stellen indien hij de leidende positie vast wist te houden en Peeters minder dan een tweede plaats (wat betreft de punten) zou scoren, gaf geen krimp door ronde na ronde iets verder weg te rijden bij de rest van het veld en na tien ronden als winnaar de finish te passeren.

De Wintere wist achter Boes de strijd voor de tweede plaats op de finish in zijn voordeel te beslissen door Nieman nipt voor te blijven. Aangezien de Belg als gastrijder aan de start verscheen gingen de punten voor de tweede plaats naar Nieman terwijl Peeters, die als vierde de finish passeerde, de punten voor P3 bij mocht schrijven.

Door deze klassering stelde Boes met nog één race te gaan de 2018 titel veilig.

Ulrich passeerde als vijfde de eindstreep gevolgd door Jeroen Hilster, gastrijder Milan Merckelbagh, Eduard Troost, Jorn Hamberg en Joris Lentfert.

Race 2
Met de titel op zak was het Boes die meteen de leiding nam voor De Wintere, Nieman, Peeters en Ulrich.

Boes wist in de beginfase meteen een klein gaatje te slaan op de achtervolgers. De Wintere en Nieman volgden op korte afstand die op hun beurt weer een klein gaatje wisten te slaan op Peeters die zich op zijn beurt weer los had weten te rijden van een achtervolgende groep onder leiding van Ulrich.

Nieman en De Wintere wisselden vervolgens achter Boes een aantal keren van positie terwijl Ulrich in de achtervolgende groep Troost en Hilster langszij zag komen. Hilster ging echter even later in de fout waarbij hij terugviel van de zesde naar de tiende plaats.

Boes consolideerde vooraan het veld zijn leidende positie, De Wintere en Nieman bleven strijden voor de tweede plaats, Peeters volgde nog steeds alleen rijdend op de vierde plaats maar de strijd in deze race voor de vijfde plaats bleef onverminderd spannend. Maar liefst zeven coureurs wisselden in deze groep regelmatig van positie.

Boes kwam na tien ronden dan ook voor de tweede keer deze dag als winnaar over de finish. In de slotfase wist Peeters op de vierde plaats rijdend het verschil met de voor hem rijdende De Wintere en Nieman weliswaar nog wel iets te verkleinen, maar de coureur Borculo kwam uiteindelijk net te kort om nog een bedreiging te vormen voor het tweetal.

De Wintere werd tweede, Nieman derde terwijl Peeters opnieuw genoegen moest nemen met de vierde plaats. Aangezien De Wintere als gastrijder van start ging mocht Peeters wel na afloop mee naar het podium en de punten voor de derde plaats op zijn conto bijschrijven.

Troost passeerde als vijfde de zwart/wit geblokte vlag voor Vlaar, gastrijder Merckelbagh Hamberg, Corne Heikamp, Ulrich en Hilster.

Eindstand kampioenschap
Boes werd na de eerste wedstrijd van de dag tot 2018 kampioen gekroond, na afloop van de laatste race werd duidelijk dat Peeters als tweede is geëindigd terwijl Nieman het seizoen af heeft gesloten als derde in de eindstand van het 2018 ONK SuperCup 600 kampioenschap.

 

Handige links OW Cup finale TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag