Onthulling TT Monument Centrum van Assen

192

Woensdagavond 20.00 uur was het dan eindelijk zover ! De onthulling van het TT Monument in het Centrum van Assen. Een prachtig monument die zich terecht mag scharen achter het beroemde beeldje van Bartje en die zeker tijdens de drukte rond de 72ste Gaulioses Dutch TT een geliefd foto-object zal zijn voor menig motorsportliefhebber.

Een motorcoureur die een wheelie maakt, kracht en een tikkeltje erotiek uitstraalt. Een kunstobject, ontworpen door Kas Oosterhuis en Ilona LŽnˆÁrd. Assen is een wereldsmonument rijker dat synchroon staat voor de vele motorsportliefhebbers die jaarlijks naar het grootste dagevenement van ons land togen en voorgaand de beroemde nacht van Assen bezoeken.

Om 20.00 uur werd de onthullingshandeling verricht door de voorzitter van het TT Circuit te Assen, Jos Vaessen. Hij prees de inzet van de organisatoren en het doorzettingsvermogen om het monument op de Brink in Assen te realiseren. Na de toespraak werdt het zeil van het monument gehaald en met een groot applaus getoond aan de vele bezoekers en genodigden. Ook waren alle leden van de 500cc club persoonlijk uitgenodigd om dit historische moment vast te leggen. Onder deze 500cc members werden 2 x 2 VIP kaarten verloot., voor de komende TT.

Onder de gasten veel prominente coureurs uit het verleden o.a. de winnaar van de Dutch TT van 1977 Wil Hartog en drievoudig wereldkampioen zijspannen Egbert Streuer. Aanwezig was ook het Kolibrie Racing Team Drenthe met de kostbare Aprilia, waarvan er maar 20 zijn vervaardigd.

Het monument werd na de plechtigheid symbolisch overgedragen aan wethouder G.J. Piek van de gemeente Assen die als Ògoede vaderÓ zal gaan fungeren aldus de voorzitter van het TT Monument J. v.d. Voorde. Indien u volgende week naar de TT van Assen komt, is een bezoek aan het monument aan de Brink te Assen dan ook, meer dan de moeite waard.

Bron: www.ttbaco.nl voor Racesport, fotoÕs H. de Jong