Enea Bastianini was zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst en verbrak het bestaande ronderecord. Achter de Italiaan klokten Sam Lowes en Marco Bezzecchi de tweede en derde rondetijd.

Zaterdagochtend om 10:55 begon de derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De zon scheen fel en de omstandigheden leken gunstig te zijn voor snelle rondetijden.

Sam Lowes bewees dit want al binnen enkele minuten had hij de snelste rondetijd van het weekend gereden en verbrak hij daarmee het bestaande ronderecord, op naam van Luca Marini. De Brit zette afgelopen zondag een uitzonderlijke prestatie neer door als achtste over de finish te komen terwijl hij moest starten vanuit pit lane. Als de Estrella Galícia 0,0 MarcVDS coureur vanmiddag in de kwalificatie een goede startplaats kan bemachtigen zal hij ongetwijfeld mee kunnen strijden voor de overwinning op zondag, kijkend naar de rondetijden die hij in de trainingen heeft gereden.

In de slotfase van de sessie werden door vrijwel alle coureurs nieuwe banden gemonteerd om nog eens een snelle rondetijd te kunnen rijden met als doel een plaats in de top veertien.

Het was Enea Bastianini die met een 1’35.649 het snelst was en daarmee houder is geworden van het nieuwe ronderecord. Hoe lang deze blijft staan is echter maar de vraag aangezien de kwalificatie er nog aankomt later vandaag. Sam Lowes sloot de sessie af als tweede voor SKY Racing Team VR46 coureurs Marco Bezzecchi en Luca Marini. Verder eindigden Marcel Schrötter, Nicolo Bulega, Aron Canet, Jorge Navarro, Jake Dixon, Augusto Fernández, Tetsuta Nagashima, Xavi Vierge, Tom Lüthi en Joe Roberts in de gecombineerde top veertien waardoor zij verder mogen naar Q2.

Bo Bendsneyder noteerde de 24e rondetijd in deze FP3 sessie, zijn nieuwe NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekierski klokte de 29e en laatste tijd.

Crashes waren er nog voor Andi Farid Izdihar en Hector Garzó, beide coureurs bleven ongedeerd.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zaterdagmiddag om 15:05 uur van start.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App