Ook Bulega niet van start tijdens Red Bull Grand Prix of the Americas

174
nicolo-bulega
Nicolo Bulega | foto© Sky Racing Tem VR46

Na Augusto Fernandez moet ook Nicolo Bulega over ruim een week de Grand Prix op het Circuit of the Americas aan zich voorbij laten gaan. De Sky Racing Team VR46 coureur moet een operatie aan de ondergaan aan zijn rechter onderarm.

Nicolo Bulega kwam afgelopen week tijdens de Argentijnse Grand Prix op Termas de Rio Hondo de Moto2 wedstrijd vijf ronden voor het einde van de race teleurgesteld de pits binnen rijden. Na afloop bleek dat de Italiaan teveel hinder ondervond van een pijnlijke rechter onderarm.Eenmaal thuis in Italië bleek een ‘compartment syndrome’ (opgepompte onderarm) de pijn te veroorzaken. In overleg met Sky Racing Team VR46 is besloten dat op dit moment een operatie de juiste behandeling om het probleem zo snel als mogelijk te verhelpen.

Bulega zal dinsdag 9 april geopereerd worden waardoor hij niet af zal reizen naar Amerika en de eerstvolgende Grand Prix in Austin (12-14 april) zal moeten missen. Het Sky Racing Team VR46 zal geen vervanger oproepen en gaat er op dit moment vanuit dat Bulega er tijdens de eerstvolgende Grand Prix op het circuit van Jerez de la Frontera gewoon weer bij zal zijn.

Augusto Fernandez
Was het eerder deze week nog twijfelachtig of Fernandez na zijn operatie (gebroken onderarm) op tijd fit zou zijn voor de Grand Prix in Austin, inmiddels is het zeker dat dit niet het geval is. Het Flexbox HP40 Team zal in tegenstelling tot Sky Racing Team VR46 wel een vervanger in gaan zetten. De Italiaanse veteraan Mattea Pasini zal de plaats innemen van de Spanjaard en daarmee tijdelijk weer terugkeren als coureur in de Moto2 klasse.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App