634
jason-o-halloran
Jason O'Halloran | foto© McAMS Yamaha

Na Tarran Mackenzie heeft ook Jason O’Halloran zijn contract bij het McAMS Yamaha-team met een jaar verlengd. Het wordt het vierde seizoen voor de Australiër bij het succesvolle British Superbike team.

Na zijn beste seizoen ooit in het Bennetts British Superbike-kampioenschap in 2021, waarin hij 11 races won en 22 keer op het podium eindigde, keert O’Halloran volgend jaar terug op de Yamaha R1van het Raceways Motorcycles-team met als doel de titel in de wacht te slepen, een titel die de Australiër het afgelopen seizoen nipt misliep en aan zijn teamgenoot moest laten.

De Australiër was in 2021 in de eerste helft van het seizoen oppermachtig: in elk van de eerste acht races eindigde hij minstens één keer op het podium en in op één na alle rondes behaalde hij een overwinning. Hij domineerde twee wedstrijdweekenden met drie overwinningen op Oulton Park en Thruxton en liet daarmee zien dat hij een kanshebber was voor de BSB-titel.

O’Halloran’s inspanningen speelden een belangrijke rol: McAMS Yamaha won de 2021 Teams’ Trophy met maar liefst 200 punten en Yamaha won de constructeurstitel met meer dan 100 punten.

Het nieuws betekent dat de line-up van McAMS Yamaha ongewijzigd blijft, met O’Halloran en kampioen Mackenzie voor het vierde opeenvolgende jaar aan het hoofd van het team. Beiden hebben hun sporen verdiend als winnaars en titelgevechters – het duo heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het relatief jonge team tot het succesvolle team dat het vandaag is.

Ondanks het feit dat het team dit seizoen 21 van de 33 races heeft gewonnen, gaat het McAMS Yamaha-team door met verbeteringen voor 2022. In nauwe samenwerking met PATA Yamaha WorldSBK verwacht het team een aantal upgrades voor de start van het seizoen die het reeds bewezen R1-pakket verder zullen verbeteren.

De tests voor het seizoen 2022 zullen in maart volgend jaar van start gaan.