Ook Ruben Bijman zal in 2019 van start gaan in de kleuren van Pearle Gebben Racing. Maakte het team enkele dagen geleden al bekend komend seizoen met Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart van start te zullen gaan in het IDM Supersport 600 kampioenschap, met de komst van Bijman zal men nu ook vertegenwoordigd zijn in de Supersport 300 klasse van het IDM.

In 2015 werd de Stichting Race Team Drenthe (de stichting achter Pearl Gebben Racing) opgericht om jong racetalent een kans te bieden op een toekomst in de wegrace. De afgelopen jaren was het team dan ook met jonge talenten actief in de Yamaha R3 Cup. Ondanks dat SRTD de afgelopen maanden besloot om te kiezen voor de volgende stap en in 2019 ook van start te gaan in de Supersport 600 klasse van het IDM kan dit project natuurlijk niet zonder jong talent.

Zo zal het team in 2019 ook van start gaan in de Supersport 300 klasse van het IDM. Hiervoor heeft men overeenstemming bereikt met Ruben Bijman en dit jonge talent toegevoegd aan het Pearle Gebben Racingteam.

Bijman is geen onbekende, zo heeft hij ondanks zijn nog jonge leeftijd al de nodige ervaring op gedaan op zowel nationaal als ook internationaal niveau. Na begonnen te zijn in de minibikes werd via het Molenaar NSF 100 Championship de overstap gemaakt naar de Moto3 klasse, het eerste jaar in het Northern European Championship (NEC) en later in de European Talent Cup.

Ruben Bijman: “Voor 2019 heb ik de keuze gemaakt om over te stappen van de Moto3 naar een Supersport machine, in mijn geval voor de IDM Supersport 300 klasse. Ik ben blij met de stap naar het Pearle Gebben Racingteam. Mijn doelstelling is om mooie stappen te maken in het IDM Supersport 300 kampioenschap om daarna de stap te kunnen maken richting het WK, net als Dennis Koopman en Finn de Bruin de afgelopen jaren hebben kunnen doen.”

Rene Moorman (SRTD): “De SRTD is blij om dit jaar Ruben toe te voegen aan ons project. Ruben is een mooie aanwinst zeker omdat hij als selectie rijder ook op steun vanuit de KNMV kan rekenen. Wij zien hier een mooie kans in om samen met de KNMV een klimaat te scheppen waarin Ruben zich kan ontwikkelen richting het WK niveau. We zien het komend seizoen als een opstap jaar waarin we met Pearle Gebben Racing een mooie progressie willen maken. Onze ambitie om getalenteerde rijders te laten doorstromen krijgt zo mooi vorm en als team stappen maken we na twee leerzame jaren in de Yamaha R3 Cup ook een stapje omhoog.”

Alvorens het IDM Supersport 300 seizoen van start gaat (17 t/m 19 mei op de Lausitzring) zal Pearl Gebben Racing eerste nog een voorjaarstraining afwerken.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App