Openingsronde 2021 WorldSBK seizoen op Phillip Island uitgesteld

371
loris-baz
Loris Baz - Phillip Island 2020 | foto© GeeBee Images

De openingsronde van het World Superbike kampioenschap zal in 2021 niet plaatsvinden op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Vanwege de huidige en nog steeds gespannen situatie in Australië rondom het coronavirus heeft de Australische organisatie besloten om het evenement uit te stellen en te verschuiven naar een mogelijk later tijdstip in het seizoen.

Het 4,4 kilometer lange Phillip Island Grand Prix Circuit is sinds 2009 zonder onderbreking plaats van handeling voor de openingsronde van het FIM Superbike World Championship. In 2021 zal dit echter niet het geval zijn en is het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap eind februari & begin maart niet welkom op het bekende en historische circuit in Australië, dit vanwege de huidige en nog steeds gespannen situatie omtrent het coronavirus.

Het circuit, Dorna en de Australische staat Victoria hebben besloten om het Phillip Island raceweekend te verplaatsen naar een mogelijk later tijdstip in het seizoen.

David Bennett – Phillip Island Circuit: “We hebben de situatie in Australië en de rest van de wereld nauwlettend in de gaten gehouden en hebben nauw samengewerkt met onze besluitvormers. We hebben onze beslissing zo lang als mogelijk uitgesteld, maar helaas hebben we door de bestaande onzekerheid in de wereld ons WorldSBK evenement moeten uitstellen.”

Naast het niet doorgaan van de openingsronde van het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen is er vooralsnog ook nog geen eerste voorlopige 2021 kalender bekend. Het is dan ook nog onduidelijk wanneer in 2021 het WorldSBK evenement in Australië wel plaats kan vinden.

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App