Openingsronde FIM CEV Repsol Estoril: Zes Nederlanders aan de start

3842
FIM CEV Repsol 2021
De Nederlandse FIM CEV Repsol coureurs | foto© Rafa Marrodan

Dit weekend staat in het Portugese Estoril de openingsronde van het 2021 FIM CEV Repsol op het programma. Aan de start maar liefst zes jonge Nederlandse talenten. Wie zijn deze landgenoten, we stellen ze aan de vooravond van de kwalificatiedag aan jullie voor.

Het FIM CEV Repsol is het voormalige Spaans Open wegrace kampioenschap, een hele belangrijke competitie die deel uitmaakt van het #RoadToMotoGP project en voor veel coureurs de laatste stap op weg naar een carrière in het MotoGP wereldkampioenschap. Het kampioenschap telt een aantal verschillende categorieën, te weten de Hawkers European Talent Cup, Moto3 Junior World Championship en het Moto2 European Championship.

In de Hawkers European Talent Cup staan in 2021 drie Nederlandse talenten aan de start, te weten.

Justin Fokkert #75 is veertien jaar en afkomstig uit Oudleusen. Fokkert, uitkomend voor het Talent Team Oudleusen, rijdt voor het derde seizoen in de klasse ondanks dat hij in 2020 vanwege de coronaperikelen nagenoeg het gehele seizoen liet schieten.

Matthew Ruisbroek #35 is dertien jaar en afkomstig uit het Zuid-Limburgse. Ruisbroek komt dit seizoen voor het eerst uit in de klasse en rijdt in de kleuren van het Bracket Official Team.

Owen van Trigt #20 is twaalf jaar en afkomstig uit Hendrik-Ido-Ambacht. Van Trigt komt dit seizoen voor het eerst uit in de klasse en rijdt voor het Spaanse Larresport Team.

Twee jonge Nederlanders die afgelopen seizoen nog actief waren in de Hawkers European Talent Cup hebben dit seizoen de overstap gemaakt naar het Moto3 Junior World Championship.

Zonta van den Goorbergh #84 is vijftien jaar en afkomstig uit Breda. Van den Goorbergh, zoon van voormalig MotoGP coureur Jurgen van den Goorbergh, maakt dit seizoen zijn debuut als coureur in het Moto3 Junior World Championship en verschijnt in de kleuren van Team Super B aan de start op een Honda.

Collin Veijer #9 is zestien jaar en afkomstig uit Staphorst. Veijer maakt dit seizoen zijn debuut in het Moto3 Junior World Championship in de kleuren van het Italiaanse AC Racing Team en verschijnt aan de start op een Husqvarna.

In het Moto2 European Championship zien we tenslotte Sander Kroeze aan de start verschijnen, de jonge coureur uit het Groningse Musselkanaal komt echter uit op een Yamaha YZF-R6 en rijdt in de Superstock 600 competitie welke tegelijkertijd wordt verreden met de races van het Moto2 European Championship.

Sander Kroeze #36 is negentien jaar en afkomstig uit Musselkanaal. Kroeze rijdt dit seizoen in de kleuren van het Spaanse Easyrace Team. Het is voor de Groninger zijn eerste seizoen in de klasse.

Naast Kroeze staan ook Nederlanders Jorel Boerboom en Tomas de Vries ingeschreven als vaste coureurs in het Moto2 European Championship. Het genoemde tweetal is dit weekend echter niet aanwezig in Estoril.

Programma
Nadat de coureurs donderdag en vrijdag de gelegenheid kregen om een aantal vrije trainingen af te werken, donderdag op een droge baan en vrijdag op een kletsnat Circuito do Estoril, staan voor zaterdag de kwalificaties op het programma. Zondag worden de races verreden, voor zowel de Hawkers European Talent Cup alsmede ook de Moto2 klasse staan er twee races op het programma terwijl de Moto3 klasse het zondag tijdens het openingsweekend van het seizoen het moet doen met één race.

De kans dat de kwalificaties en races op een droog Portugees circuit verreden zullen worden zijn niet heel groot, de weersvoorspellingen geven namelijk ook voor de twee komende dagen zeer wisselvallig weer aan met een zeer grote kans op regen.

Alle races zijn zondag LIVE te volgen via het FIM CEV Repsol YouTube kanaal. Link: 2021 FIM CEV Repsol Round 1 Circuito do Estoril – Portugal LIVE . Voor degene die een abonnement hebben op de Eurosport Player, ook hier zijn de races LIVE te volgen.

Handige links FIM CEV Repsol Estoril 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter