Enkele dagen terug maakte chassis fabrikant Suter middels een officieel persbericht kenbaar dat men zich per direct terug ging trekken uit de Moto2 klasse. Deze beslissing lijkt nu echter teruggedraaid te worden; Forward Racing zal in 2018 namelijk alsnog gebruik gaan maken van een door Suter ontwikkeld chassis.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo luidt een oud gezegde. Dit gezegde lijkt nu van toepassing op een beslissing welke de Zwitserse chassisbouwer enkele dagen geleden nam.

Suter stuurde namelijk een persbericht de wereld in (lees: Suter trekt zich terug uit Moto2 als chassis leverancier) waarin men aankondigde dat men zich per direct terug zou trekken als chassis leverancier in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De reden van het zich tijdelijk terugtrekken lag in het feit dat het voormalige Kiefer Racing komend seizoen in haar nieuwe vorm naar alle waarschijnlijkheid gebruik gaat maken van KTM frames. Door deze beslissing zou er komend seizoen nog maar slechts één team, het Duitse Dynavolt Intact GP gebruik maken van het Zwitserse chassis. Een te laag aantal om de ontwikkelingskosten terug te kunnen verdienen. Eskil Suter besloot daarop zich volledig te gaan concentreren op het ontwikkelen van een nieuw Moto2 chassis voor 2019 als Triumph haar intrede zal maken als motorenleverancier.

Dynavolt Intact GP klopte na het terugtrekken van Suter gelijk aan bij Kalex voor het leveren van twee chassis voor komend seizoen. Deze deal is inmiddels rond.

Tegelijkertijd doken de eerste geruchten op dat Kalex besloten had om in 2018 geen frames meer te leveren aan het Italiaanse Forward Racing. Het team dat komend seizoen met Stefano Manzi en Eric Granado aan de start zal verschijnen kwam hierdoor plotseling in de problemen aangezien er geen enkele andere chassisbouwer bereidt, of in staat, was om de frames te leveren voor komend seizoen.

Inmiddels hebben Forward Racing teambaas Giovanni Cuzari en Suter eigenaar Eskil Suter de handen ineen geslagen. De veel besproken Italiaanse teambaas en de Zwitserse chassisbouwer hebben een deal kunnen sluiten waardoor er in 2018 alsnog twee Moto2 machines voorzien van een Suter Chassis actief zullen zijn in het kampioenschap.

Update: donderdagavond 29 november heeft Forward Racing middels een officieel persbericht de samenwerking met Suter officieel bevestigd.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen