Opnieuw flinke progressie Red Bull Honda World Superbike Team (audio)

226
jake-gagne
Jake Gagne | foto© Red Bull Honda World Superbike Team

Na een moeilijk jaar lijkt het Red Bull Honda World Superbike Team zich dit seizoen flink te herpakken. Na een sterk optreden tijdens de openingsronde op het Phillip Island Grand Prix Circuit kwam men ook vrijdag op het Chang International Circuit weer uitstekend uit de verf.

Dit weekend wordt op het Chang International Circuit in Qatar de tweede ronde verreden van het FIM Superbike World Championship. Voor het in Nieuwleusen gevestigde Red Bull Honda World Superbike Team opnieuw een uitdaging om met Leon Camier en Jake Gagne en de Honda CBR1000RR Fireblade de strijd aan te gaan met de tot aan dit seizoen nagenoeg onverslaanbare Kawasaki en Ducati machines.Tijdens de eerste dag op het Chang International Circuit kon Camier zich echter uitstekend meten met de snelste mannen en zich goed handhaven binnen de top tien, een top tien die zich na afloop van de dag rechtstreeks plaatste voor de zaterdag te verrijden Superpole 2 kwalificatie.

Camier leek aan het einde van de dag tijdens de derde sessie zelfs voor een stunt te gaan zorgen door naar de snelste tijd van de dag te rijden. Een klein foutje in de laatste bocht zorgde er echter voor dat de Brit kostbare tijd verloor en uiteindelijk genoegen moest nemen met de zesde tijd van de dag.

Gagne sloot de dag, ondanks een onschuldige schuiver, uiteindelijk af met de veertiende rondetijd. De Amerikaan, die dit weekend voor het eerst kennis maakt met het Chang International Circuit, hoefde ondanks zijn veertiende plaats op de lijst slechts 1,173 seconde prijs te geven op de snelste tijd van de dag, dit in een veld waarin de top acht elkaar tijdens de opneningsdag minder dan een halve seconde prijs gaf.

Leon Camier was na afloop dan ook een tevreden man: “Het was een goede eerste dag. Gelijk al tijdens de eerste vrije trainingen kwamen de snelle rondetijden vrij makkelijk, dus het gevoel met de motor was gelijk al goed. Mijn tempo was tijdens alle drie sessies gewoon goed, maar ondanks dit zijn er zeker nog een aantal dingen die we zaterdag moeten proberen als ik het gevecht met de snelste mannen aan wil gaan. We hebben opnieuw een stap gemaakt vandaag, dus ik kijk uit naar morgen.”

Na afloop spraken we ook kort met teammanager Kervin Bos, de nieuwe teambaas van Nederlandse team was een tevreden man. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink.

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag