Opnieuw podium voor Michael van der Mark in Magny-Cours

67
michael-van-der-mark
Derde plaats voor Michael van der Mark in Magny Cours | foto© worldsbk.com

Michael van der Mark wist zondagochtend in Magny-Cours als derde te eindigen in de Tissot Superpole Race van de Pirelli French Round, zijn zevende podiumfinish in 2020. Na deze podiumplaats moest de Nederlander later op de dag in Race2 genoegen nemen met de vijfde plaats.

Michael van der Mark kende zondagochtend in de tien ronden tellende Tissot Superpole Race een waanzinnige start vanaf de zesde plek op de grid en behaalde uiteindelijk een derde plek, zijn zevende podium van het jaar én goed voor een eerste startrij voor Race 2.

Terwijl de Nederlander zondagmiddag in Race 2 hoopte op een herhaling, betekende een gebrek aan grip in de regen dat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met de vijfde plaats in deze race die net als alle andere sessies en races van dit weekend op een nat Circuit de Nevers Magny-Cours werd verreden.

Michael van der Mark: “Vanmorgen in de Superpole Race voelde ik mij heel goed op de Yamaha R1, dankzij een aantal goede verbeteringen. In de laatste ronde had ik een geweldig gevecht met Scott [Redding] en wist ik als derde te eindigen. Daar was ik heel blij mee en ik stond bovendien op de eerste startrij voor de tweede race. Ik had een prima start in Race 2, maar worstelde met het gevoel aan de voorkant en ook met de grip bij het uit komen van de langzame bochten. Ik kon niet knokken met de anderen omdat ze erg sterk waren waar ik juist wat zwakker was. Het was moeilijk om de achterstand goed te maken en op een gegeven moment reed ik alleen. Ik probeerde constant mijn ronden te blijven rijden en geen fouten te maken om zo als vijfde te finishen. Zeker niet slecht, maar we hebben veel werk te doen om Chaz [Davies] tijdens het laatste wekende van het seizoen in Estoril in te halen voor de derde plaats in het kampioenschap.”

Het 2020 WorldSBK-seizoen wordt over twee weken afgesloten in Estoril, Portugal waar de vrije trainingen beginnen op vrijdag 16 oktober.

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App