Opnieuw tegenslag voor Lorenzo: Deelname Japanse GP onzeker

130
lorenzo
Jorge Lorenzo | foto© Ducati Corse

Hij kreeg donderdagochtend in Motegi van de circuitarts groen licht voor deelname aan de Japanse Grand Prix, hij was ook vastberaden om van start te gaan maar donderdag in de namiddag kreeg Jorge Lorenzo opnieuw een flinke tegenslag te verwerken; bij een extra scan kwam er een ‘complete’ breuk in de linkerpols aan het licht.

Liet Jorge Lorenzo een dag eerder nog weten zich al weer een stuk beter te voelen na zijn ‘horror’ crash in Thailand en sowieso dit weekend deel te willen nemen aan de Japanse Grand Prix in Motegi, donderdagavond is de Ducati coureur ineens een stuk minder positief gestemd.Donderdagochtend leek er nog geen vuiltje aan de lucht, na een bezoek aan de circuitarts kon de Spanjaard dan ook melden dat hij de verplichte medische test goed had doorstaan en groen licht had gekregen voor deelname aan het weekend in Motegi.

Toen Lorenzo later op de dag in de pitbox plaatsnam op zijn Ducati bleek in de racehouding zittend toch meer pijn te doen dan vooraf verwacht. Dit zat met name de coureur in kwestie zelf niet lekker waarna hij aandrong op het maken van een nieuwe scan van zijn geblesseerde linkerpols.

Deze scans zijn inmiddels gemaakt, en wat bleek deze foto’s vertoonden een volledige breuk in de geblesseerde pols.

“Er is een nieuwe scan gemaakt nadat ik hier zelf op aangedrongen heb,” aldus Lorenzo donderdagavond in Motegi tegenover de aanwezige media. “Met een andere kijk op de blessure ziet het eruit alsof er wel degelijk sprake is van een volledige breuk. De kans bestaat dat het bot onder het rijden door de druk, spanning en trillingen erop los van elkaar zal raken. Ik ga het vrijdagochtend wel proberen en kijken hoe ik me voel. Mijn gevoel nu, als ik op de motor zit, is niet heel erg goed. Maar goed, we moeten morgenvroeg afwachten alvorens we definitief een beslissing kunnen nemen wat te doen.”

De blessure van Lorenzo komt, los van het feit dat hij zijn draai de laatste tijd redelijk gevonden lijkt te hebben op de Ducati, op een wel heel ongelegen moment. Motegi is namelijk de eerste van drie opeenvolgende overzeese Grand Prix weekenden.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App