Oranje boven in de MotoGP paddock: Michiel Schamp – REV’IT

612
Michiel-Schamp
Michiel Schamp | foto© Nico Schneider

Het MotoGP wereldkampioenschap komt van 28 t/m 30 juni op bezoek in Assen. Tijdens de Motul TT Assen is het niet alleen een thuiswedstrijd voor het Nederlandse NTS RW Racing GP, Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh maar ook voor tal van landgenoten die in de MotoGP paddock werkzaam zijn.

Jarno Janssen, Wilco Zeelenberg, Roelof Waninge, Frank Weeink, Peter Bom allemaal namen die regelmatig langskomen tijdens de Grand Prix weekenden. Maar naast deze reeks bekende namen werken er nog een groot aantal Nederlanders in de MotoGP paddock, Van crewchiefs, dataengineers, monteurs tot aan servicemedewerkers van pakken- en helmen leveranciers.Een tiental van deze Nederlanders hebben we de afgelopen periode opgezocht in de paddock en allemaal (nagenoeg) dezelfde vragen gesteld. De komende dagen tot aan de 2019 editie van de Motul TT Assen zullen we dagelijks een landgenoot aan jullie voorstellen en in de spotlights zetten.

Vandaag en afsluiter van deze serie: Michiel Schamp – Racing Service Cöordinator bij REV’IT

Naam: Michiel Schamp
Functie: Racing Service Cöordinator bij REV’IT

Sinds wanneer werkzaam in de MotoGP paddock:
Seizoen 2018

Wat houdt je functie precies in:
Ik ben verantwoordelijk voor het materiaal van alle REV’IT rijders in de MotoGP en World Superbikes. Ik zorg ervoor dat voor het weekend onze rijders allemaal voorzien zijn van voldoende pakken, handschoenen, onderpakken, en al het andere wat ze nodig hebben. Tijdens het weekend verzorg ik vanuit het REV’IT! Racing Technology Center de service; drogen, schoonmaken, eventuele reparaties, vervangen van knee- en elbowsliders, etc. Mochten de rijders een aanpassing aan hun pak willen dan bespreek ik dit met hen en met onze mensen binnen de Research & Development (R&D) afdeling, waarna we zorgen dat de aanpassing voor de volgende race gedaan is.

Hoe ziet een training /wedstrijddag er voor je uit:
Donderdag begin ik met de voorbereiding en het klaarmaken van de pakken voor het weekend. Airbags opladen en controleren, en ervoor zorgen dat de pakken aangepast zijn aan de wensen van de rijder. Gedurende de training- en wedstrijddagen zorg ik ervoor dat de rijders zich niet bezig hoeven te houden met hun pakken en handschoenen. Ik maak de pakken schoon, droog ze, en voer kleine reparaties uit. Mocht het pak niet meer veilig zijn omdat het zo zwaar beschadigd is na een crash, zorg ik ervoor dat er een nieuw pak klaar gemaakt wordt zodat ze altijd 2 pakken hebben die raceklaar zijn.

Wat doe je tussen de Grand Prix weekenden:
Al snel begin ik met de voorbereidingen voor het volgende race weekend. Zorgen dat eventueel beschadigde pakken gerepareerd of vervangen worden. Verder verwerk ik de data die we het voorgaande weekend opgedaan hebben en bespreek ik deze met onze R&D afdeling.

Met wie in de paddock ben je goede vrienden:
Aangezien dit mijn tweede seizoen in de paddock is, heb ik veel te danken aan Jarno Janssen (RW Racing) en Jarno Bijma (Scorpion helmets). Dankzij deze 2 heb ik in korte tijd veel mensen leren kennen op de paddock. Wat het werken op de paddock nog leuker maakt.

Wie is jouw favoriete MotoGP coureur:
Danilo Petrucci; Door het intensief samenwerken met alle REV’IT! rijders, wordt je vanzelf ook supporter van deze mannen. Ik kan echt zeggen dat onze rijders, stuk voor stuk geweldige mensen zijn, zowel op als naast de baan.

Wie is in jouw ogen de meest ondergewaardeerde MotoGP coureur:
In mijn ogen verdienen ze allemaal waardering; als je op dit niveau rijdt dan verdien je in mijn ogen daarvoor respect. Tuurlijk, er zijn rijders die misschien door het materiaal waar ze op rijden niet de resultaten behalen die ze voor ogen hebben, maar ik denk dat de meeste kenners dit wel zien.

Moeilijkste moment tot nu toe in de racerij:
Vorig jaar viel Álvaro Bautista in voor Jorge Lorenzo in Philip Island. Dit werd echter pas last-minute besloten waardoor we het op de zondag na de race in Japan te horen kregen. Vervolgens moesten we de pakken ontwerpen, produceren, en in Australië zien te krijgen. We hebben drie pakken geproduceerd en deze vier dagen nadat we het te horen kregen afgeleverd bij Ducati voorafgaande aan de GP in Australië. Zoiets kan je “moeilijk” noemen, maar het mooie is dat het wel opvalt bij de heren van Ducati waar we nu met twee fabriekscoureurs (Danilo Petrucci in de MotoGP en Álvaro Bautista in World Superbikes) mooie dingen te zien krijgen.

Mooiste moment tot nu toe in de racerij:
Onze hele line up laat mooie dingen zien, we hebben in alle klassen al meerdere keren op het podium gestaan, maar de winst van Jaume Masià in Argentinië in de Moto3 en de winst van Danilo Petrucci in Mugello in de MotoGP zijn tot nu toe de meest memorabele momenten.

Hobby’s buiten de racerij:
Tussen de races door breng ik zoveel mogelijk tijd door met mijn familie en met mijn vrienden in Nederland, en pak ik voor mijn ontspanning graag mijn motor om een stuk te gaan rijden.

Ambities:
We hebben een sterk team aan rijders en we kunnen ze het materiaal en de service bieden die ze nodig hebben om optimaal te performen; dit gaan we natuurlijk verder uitbouwen doordat we constant bezig zijn met innovaties die het verschil maken. Dit is de ambitie en hier werken we dan ook hard aan.

Lees ook: 

1. Oranje boven in de MotoGP paddock: Rieko Dalhuisen – JetConsult BV
2. Oranje boven in de MotoGP paddock: Robin Spijkers- Petronas Yamaha SRT
3. Oranje boven in de MotoGP paddock: Derek Knipscheer – REV’IT!
4. Oranje boven in de MotoGP paddock: Bart van Heugten – NTS RW Racing GP
5. Oranje boven in de MotoGP paddock: Wilko Kleine – LCR Honda MotoGP Team
6. Oranje boven in de MotoGP paddock: Gerald Perdon – WP Suspension
7. Oranje boven de MotoGP paddock: Jarno Bijma – Scorpion Exo
8. Oranje boven in de MotoGP paddock: Arlan Holterman – Repsol Honda Team
9. Oranje boven in de MotoGP paddock: Torleif Hartelman – Petronas SRT
10: Oranje boven in de MotoGP paddock: Thomas van Leeuwen – assistent Jack Miller
11. Oranje boven in de MotoGP paddock: John Norda – Yamaha Motor Company

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App