Oranje boven met Zonta van den Goorbergh en Jeffrey Buis

479
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© FIM CEV Repsol

Zonta van den Goorbergh en Jeffrey Buis lieten afgelopen weekend het Wilhelmus klinken in respectievelijk het Spaanse Aragon en Jerez de la Frontera. Om nog een keer na te genieten van de successen van het tweetal onderstaand een aantal prachtige foto’s.

Jeffrey Buis won afgelopen weekend op Motorland Aragon beide WorldSSP300 races van Prosecco DOC Aragon Round. De jonge coureur uit het Overijsselse Steenwijkerwold deed dit op indrukwekkende wijze. Na al de pole voor zich opgeëist te hebben leidde Buis zaterdag de eerste race van begin tot het eind en wist hij het gehele veld op achterstand te rijden. Zondag deed Buis het nogmaals over, dit keer was er meer tegenstand maar in een spectaculaire laatste ronde en een geweldige actie in de laatste bocht passeerde hij opnieuw als eerste de finish.

Zonta van den Goorbergh maakte indruk tijdens de derde ronde van het 2020 FIM CEV Repsol kampioenschap in Jerez de la Frontera. De Nederlander scoorde er op vrijdag zijn eerste pole, kwam op zaterdag in de eerste race als eerste over de finish, een race waarin hij even later als tweede werd geklasseerd vanwege een penalty (overschrijden tracklimit). Later op de dag in race passeerde de jonge coureur uit Breda als vijfde over de finish. Zondag tijdens de derde race was het echter raak. Na een rode vlag situatie en in een tot vijf ronden ingekorte was het Van den Goorbergh die als winnaar de finish passeerde en na afloop de hoogste trede van het podium mocht beklimmen.

Onderstaand een fotoreportage van de prestaties van het tweetal.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App