Ivan Ortola heeft zaterdagmiddag in Aragon de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend op zijn naam geschreven voor Pedro Acosta en David Alonso. Zonta van den Goorbergh finishte als zevende terwijl Collin Veijer na een briljant gereden race in de laatste ronde van zijn KTM werd gereden en hierdoor een topklassering in rook op zag gaan.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race in het bijprogramma van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel was er eentje om in te lijsten. Het was uiteindelijk Ivan Ortola die na vijftien ronden als winnaar de finish passeerde voor Pedro Acosta en David Alonso, David Munoz en David Salvador.

Zonta van den Goorbergh werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander. Voor Collin Veijer daarentegen kwam er een bitter eind aan een zeer sterk gereden race. De vanaf de vierde plaats op de grid gestarte coureur uit Staphorst maakte de gehele race deel uit van de kopgroep, stond zijn mannetje, nam op een gegeven moment brutaalweg de leiding om uiteindelijk in de laatste ronde hard onderuit te schuiven. Terwijl de top drie gehuldigd werd, de rest van het veld bijkwam van de race werd Veijer overgebracht naar het medical centre met zoals de eerste berichten vanuit Aragon luiden met een pijnlijke heup en voet.

Update 18:45 uur: Collin Veijer is voor een medische check overgebracht van het medical centre naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Alcaniz. De artsen zullen hier foto’s en scans maken van zijn heup en voet. De jongeman zelf is er echter van overtuigd dat er niets gebroken is en dat hij zondag gewoon deel kan nemen aan de tweede race.

Zondagmiddag om 16:30 uur staat in Aragon de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend op het programma.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreid verslag van deze sessie en alle overige sessie gedurende de tweede dag in Aragon verwijzen we jullie naar het nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App