De Spanjaard Manuel Gonzalez heeft donderdag tijdens de eerste dag van de Motul Qatar Round de snelste rondetijd op de klok weten te zetten. De Spanjaard was op het Losail International Circuit het snelst voor landgenote Ana Carrasco en de Fransman Andy Verdoïa. Dion Otten was met de vijfde rondetijd tijdens deze eerste dag de snelste Nederlander.

Terwijl het kunstlicht inmiddels volop brandde op het Losail International Circuit begonnen de WorldSSP 300 coureurs als eerste van de drie klasses aan hun tweede sessie van de dag. Al snel bleek dat de baanomstandigheden ten opzichte van de eerste sessie beter waren – minder stof op de baan – aangezien de snelste rondetijden van eerder op de dag door een groot aantal coureurs al snel verbeterd werden.

Was het eerder op de dag nog Ana Carrasco die het snelst was, dit keer moest de Spaanse jongedame genoegen nemen met de tweede rondetijd achter haar landgenoot Manuel Gonzalez die na afloop van deze tweede vrije training met een snelste ronde van 2’15.438 de lijst aanvoerde.

Achter de twee Spanjaarden was het de Fransman Andy Verdoïa die tweede sessie van de dag als derde afsloot voor Oliver König en Nederlander Dion Otten.

Achter de Drent noteerde Filippo Rovelli de zesde rondetijd terwijl Scott Deroue en Victor Steeman er met de zevende en achtste rondetijd voor zorgden dat er maar liefst drie Nederlanders in deze sessie binnen de top acht geklasseerd stonden.

Tom Edwards en de in Nederlands/Duitse dienst rijdende Nick Kalinin completeerden in deze sessie de top tien.

De overige twee Nederlanders, te weten Jeffrey Buis en Koen Meuffels noteerden respectievelijk de vijftiende en negentiende rondetijd.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Alle bovengenoemde coureurs en posities zijn exact gelijk op deze lijst, dit aangezien alle genoemde coureurs hun snelste rondetijden van de dag lieten noteren in deze tweede vrije training.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App