Otten & Ligtermoed pakken de dubbel tijdens de Laps.nu S4 Supermoto Cup

1166
start-supermono-race
Start Supermono race | foto© Mariska Grob

Afgelopen weekend was de Junior Track wederom het decor voor de S4 Supermoto Cup, de 450 senior klasse lijkt dit jaar echt aan momentum te winnen gezien het feit dat alle beschikbare startplaatsen al ruim voor de sluiting van de inschrijving waren vergeven.

De dag begon direct voor de 26 deelnemers met een kwalificatie onder perfecte omstandigheden. Na 15 minuten zagen we de veteraan Jos Koelewijn met een 50,3 de voorlopige pole op eisen, gevolgd op respectabele afstand voor de 14 jarige Owen van Trigt en ex WK SS300 rijder Dion Otten.Kwalificatie 2 zou het nog iets harder gaan, Jos Koelewijn wist zijn tijd iets aan te scherpen, terwijl Otten en Van Trigt een grote stap wisten te maken. Pole voor Otten (50,1) Koelewijn op 2 (50,2) en Van Trigt op 3 (50,3). Callisto Costantin, Luca de Vries, Jayant Chote, Daniël Lukkens en Julian Spaans vulde de top 8. Lars Baron was de snelste 250cc op P12 met een mooie 53,0.

Race 1
De kopstart van voor Otten die Owen in zijn wiel mee kreeg, gevolgd door Koelewijn. De drie waren duidelijk een maatje te groot voor de achtervolgers. Van Trigt moest in zijn poging Otten bij te houden een schuivertje accepteren wat hem terugwierp naar P6 en finishte op P5. Koelewijn had inmiddels Otten moeten laten gaan en kreeg het zwart-wit geblokt ruim 4 seconde na winnaar Otten. Luca de Vries pakte een mooie P3 en Lars Baron stuurde zijn 250cc tussen het 450 geweld naar een keurige P8.

In Race 2 was Van Trigt het snelst van de lijn gevolgd voor Koelewijn en Otten. Otten heeft aan een half gaatje genoeg en meldde zich al vlot in het achterwiel van Van Trigt.
In ronde 7 pakte van Trigt een wijde lijn het plein op, deze uitnodiging voor een blockpass had Otten maar 1x nodig en nam de leiding direct over van de 14 jarige HETC coureur. Koelewijn had inmiddels de aansluiting verloren voor pech met van gelapte rijders. 1. Otten 2. Van Trigt op 0,8s 3. Koelewijn. Daniël Lukkens pakte knap P4, Roy Klompmakers herpakte zich na een technisch probleem in race 1 en pakte P5. Lars Baron scoorde wederom een top 10 en P9.

S4 Supermoto Junior 
De klasse is toegankelijk voor rijders vanaf 11 jaar op machines tot 85cc 2T of 150cc 4T. In verband met andere race events dit weekend konden niet alle rijders aan de start staan, om het magere startveld wat aan te vullen heeft  Laps.nu 3 gastrijders een motor aangeboden.

Ondanks dat het deelnemers aantal bleef steken bij 6, was het niveau extreem hoog.

Na de kwalificaties was het Ligtermoed die de pole met 0.024s wist te pakken voor de verrassend snelle gastrijder Julian van Kalkeren naast Julian mocht Jahmairo Williams op de eerste rij plaatsnemen. Dean Gouw, Manny van Tilburg en Luca van de Velde complementeerde de tweede startrij.

Het was Ligtermoed die de kopstart pakte in race 1, Van Kalkeren was iets minder weg en moest eerst nog afrekenen met de Gouw de snelle 11 jarige Rotterdammer. Eenmaal op P2 was Ligtermoed al een kleine 2s vertrokken. Julian gaf niet op en wist de achterstand weg te werken, maar kwam helaas 1 ronde te kort om een goede aanval in te zetten. Williams zag een goede klassering in rook opgaan na een kleine schuiver, Gouw pakte P3 voor Manny en Luca.

Race 2 was wederom de kopstart voor Ligtermoed, Van Kalkeren kende een goede start. Direct gingen die 2 het gevecht aan, Julian pakte de kop in ronde 2. Met rondetijden in de 51s waren ze een maat te groot voor de rest in het veld, sterker nog ze zouden niet misstaan in de 450 klasse.

Ligtermoed moest alle zeilen bijzetten en forceerde een gaatje in ronde 11 van 12. De laatste ronde kon hij zijn positie verdedigden en won de race nipt voor Julian. Dean volgde op een kleine 20s voor Manny en Luca. Jahmairo die duidelijk de snelheid heeft maakte opnieuw kennis met het asfalt en finishte als zesde. Zodra deze jongeman het vallen eruit weet te krijgen gaan we hem zeker vooraan zien.

Op 17 juni staat de volgende race gepland op het kart circuit de Landsard in Veldhoven. Waarbij er op 16 Juni mogelijkheid is om te trainen.

Handige links NK Junior Moto Racing Assen 2023 (2):

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

  • Supermoto junior
  • Supermoto junior
  • Supermoto
  • Supermoto
  • Supermoto
  • Puch
  • Supermoto
  • Puch
  • Puch
  • MiniGP