OW Cup: 501 van Assen, zaterdag 02 juli TT Circuit Assen

56
Start 501 van Assen 2015 (foto credit: Jan Timmerman - JTS fotografie)

Start 501 van Assen 2015 (foto credit: Jan Timmerman – JTS fotografie)

Minder dan een week na de Motul TT Assen staat het TT Circuit Assen zaterdag 02 juli in het teken van de 501 van Assen, een door CRT Holland georganiseerde Endurance wedstrijd over maar liefst 111 ronden.

Minder dan een week geleden was het TT Circuit Assen nog het domein van de achtste ronde van het 2016 MotoGP wereldkampioenschap en zagen we o.a. Valentino Rossi, Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa in actie tijdens de Motul TT Assen. Zaterdag 02 juli is het echter weer de beurt aan een groot aantal nationale coureurs die in actie komen tijdens de steeds populairder wordende 501 van Assen, een Endurance wedstrijd over maar liefst 111 ronden.

De 501 van Assen is een spectaculair motor evenement waar maar liefst zesenvijftig teams bestaande uit minimaal twee en maximaal vier coureurs zullen strijden voor de overwinning. Zo wordt de race gestart middels een heuse Le Mans start en zijn er spectaculaire pitstops.

Alvorens de wedstrijd zaterdagmiddag om 14:45 uur van start gaat staan er twee trainingen van dertig minuten en een training van zestig minuten op het programma.

De entree is gratis en ook is het paddock gedurende het evenement geheel gratis toegankelijk. Naast de altijd ontspannen sfeer zorgt organisator CRT Holland ook nog eens dat er in het paddock veel activiteiten georganiseerd voor met name de jeugd.