OW Cup coureur Wouter Hollegien overleden

553
wouter hollegien
Wouter Hollegien

Wouter Hollegien | foto© Erik de Ruijter fotografie

De Racesport.nl redactie ontving woensdag 3 augustus het trieste bericht dat OW Cup coureur Wouter Hollegien dinsdag 2 augustus is overleden als gevolg van complicaties op zijn verwondingen, opgelopen bij een crash tijdens de 16 juli op het TT Circuit Assen verreden SportCup 600 wedstrijd.

In overleg met en op verzoek van de familie en Wouter’s team Power91Racing plaatsen we onderstaande tekst:

Met grote verslagenheid moeten wij helaas het verdrietige bericht brengen dat onze coureur Wouter Hollegien gisteren (02-08-2016) op 25 jarige leeftijd is overleden als gevolg van complicaties op zijn verwondingen na een valpartij.

Op 16 juli jongstleden is Wouter tijdens een training voor de Open Wegrace Cup Sportcup 600 hard ten val gekomen in de Geert Timmer bocht op het TT Circuit van Assen.

Vanwege ernstige fracturen in zijn bekken en elleboog is hij, eerst in Assen en later in Zwolle, behandeld in het ziekenhuis. Op 2 augustus mocht hij naar revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle om te beginnen aan zijn revalidatieproces.

Wouter was, zoals altijd, vol goede moed om snel volledig te herstellen, maar helaas heeft hij die middag een een zware longembolie gekregen. Er waren teveel bloedpropjes ontstaan in zijn lichaam en ondanks snel ingrijpen van de medische staf is dit Wouter helaas fataal geworden.

We wensen zijn vriendin Myron, Wouters ouders en broertje, zijn vrienden en familie heel veel sterkte met het verwerken van dit levensgrote verlies.

“Rust zacht, Wouter. Jouw team.”

Power91Racing

Ook namens de gehele Racesport.nl redactie wensen wij familie, vrienden en alle leden van het Power91 Racing Team heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.