OW Cup: Eusmanracing/ Liquidrubber team op pole tijdens 501 van Assen

18

Team Eusmanracing/ Liquidrubber (Nigel Walraven, Kervin Bos, Bryan Eusman) vertrekken zaterdagmiddag op het TT Circuit vanaf de pole tijdens de 501 van Assen. Het Honda trio was het snelst tijdens de kwalificatie voor Team Mobu Cliff Racing ( Cliff Kloots, Kevin Mos ) en Team No Pressure (Jardo van Huisstede, Marcel van Nieuwenhuizen).

Maar liefst vijfenvijftig teams staan zaterdag 02 juli aan de start tijdens de 501 van Assen, een Endurance wedstrijd over maar liefst 111 ronden op het TT Circuit.

Zaterdagochtend werden er drie kwalificaties verreden waar de startopstelling bepaald werd voor de wedstrijd die zaterdagmiddag om 14:45 uur van start zal met een heuse Le Mans start.

Na drie kwalificaties, die verreden werden onder wisselende omstandigheden met af en toe een regenbui, was het Team Eusmanracing/ Liquidrubber (Nigel Walraven, Kervin Bos, Bryan Eusman) die met een snelste ronde van 1’43.131 de pole voor zich op wist te eisen. Het Honda trio liet hun snelste tijd al noteren in de eerste van de drie kwalificaties.

Team Mobu Cliff Racing ( Cliff Kloots, Kevin Mos ) wist in de derde en afsluitende kwalificatie sessie een snelste tijd op de klok te zetten van 1’4.834, een tijd waarmee het trio Team No Pressure (Jardo van Huisstede, Marcel van Nieuwenhuizen) in de slotfase terug wist te verwijzen naar de derde positie.

De vierde trainingstijd werd op de klok gezet door Team Oosterveen’s olie ( Michiel Burger, Joel Wienen) terwijl Kawasaki Racing ( Ivar Doornbos, Ruud Sterrenburg, Ronald ter Braake) de laatste plaats binnen de top vijf voor zich opeiste.