Ducati Sporting Director Paolo Ciabatti is vol lof over de verbluffende WorldSBK prestaties van Alvaro Bautista, de dit seizoen vanuit de MotoGP overgekomen Spanjaard. Niet geheel zonder reden natuurlijk, want de Aruba.it Racing – Ducati coureur wist namelijk alle tot nu toe verreden races op zijn naam te schrijven.

De overstap van de MotoGP naar de WorldSBK klasse van Alvaro Bautista heeft Ducati vooralsnog dit seizoen geen windeieren gelegd. De Aruba.it Racing – Ducati coureur wist namelijk alle dit seizoen verreden World Superbike wedstrijden op zijn naam te schrijven. Hoewel Bautista de enige rijder is die in 2019 een race heeft gewonnen, is hij ook één van de weinige rijders op de nieuwe Ducati Panigale V4R die het hele weekeinde vooraan in het veld mee doet.

In een gesprek met worldsbk.com prijst Ducati Sporting Director Paolo Ciabatti de inzet, het optreden en de prestaties van Bautista.

Paolo Ciabatti: “In de motorsport is de invloed van de coureur zeer belangrijk om overwinningen te behalen. Bij Ducati hebben we in het geval van onze nieuwe Panigale V4 R, die zonder Alvaro Bautista tot op dit moment nog geen enkele race in World Superbike zou hebben gewonnen, en dit ondanks het feit dat we de beschikking hebben over een competitieve rijder als Davies. De prestaties van Bautista en de Panigale V4 R zijn spectaculair, ik kan zelfs zeggen dat deze boven onze eigen verwachtingen zijn.”

Ducati is met 14 rijderstitels de meest succesvolle motorenfabrikant in de geschiedenis van het WorldSBK. Bautista gaat momenteel comfortabel aan de leiding in de titelstrijd en hij kan de eerste kampioen voor Ducati worden in de WorldSBK sinds Carlos Checa in 2011.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App