Pasini het snelst, Bendsneyder twaalfde tijdens driedaagse Valencia test

137
Bo-Bendsneyder
Bo Bendsneyder - Valencia Test | foto© Tech3 Racing

Mattia Pasini heeft donderdag tijdens de derde en afsluitende testdag in Valencia de snelste tijd laten noteren. De Italtrans Racing Team coureur noteerde een snelste rondetijd van 1’35.779 en was daarmee het rapst voor Lorenzo Baldassarri en Simone Corsi. Bo Bendsneyder kende een uitstekende test, de Nederlander liet de twaalfde tijd noteren tijdens deze eerste driedaagse test van 2018.

Na een verregende eerste dag, een traag op gang gekomen tweede dag begon ook de derde en afsluitende dag met weinig actie op de baan. Om 09:30 uur bleken de temperaturen nog dusdanig laag waardoor alleen Mattia Pasini even zijn gezicht liet zien en vier ronden aflegde tijdens de 70 minuten durende sessie, de rest bleef binnen.Net na het middaguur bleken de omstandigheden aanzienlijk beter en tijdens de tweede sessie was er dan ook volop actie op de baan. Ook tijdens de derde en afsluitende sessie later op was er nog volop bedrijvigheid op het circuit al waren volgens velen de omstandigheden minder dan minder op de dag – koeler terwijl er ook steeds meer wind kwam.

De gehele top tien wist zijn snelste tijd van de driedaagse test echter gedurende de slotdag op de klok te zetten. Zo was het Pasini die in de tweede sessie van de dag een snelste rondetijd liet noteren van 1’35.779 en daarmee overall het snelst was. Achter de Italiaan noteerden Pasini’s landgenoten Lorenzo Baldassarri en Simone Corsi de tweede rondetijd waarmee de gehele top drie werd ingenomen door coureurs op een Kalex machine.

De vierde tijd ging naar de op een KTM acterende Portugees Miguel Oliveira voor Isaac Viñales, de vanuit de MotoGP teruggekeerde Hector Barbera en het Dynavolt Intact duo Marcel Schrötter en Xavi Vierge.

Romano Fenati werd met de negende rondetijd de best geklasseerde Moto2 debutant terwijl de Zuid Afrikaan Brad Binder deze eerste driedaagse test van 2018 afsloot met de tiende rondetijd.

Bo Bendsneyder sloot de driedaagse test af met meer dan een verdienstelijke twaalfde rondetijd. De Tech3 Racing Team coureur noteerde zijn snelste tijd van de test tijdens de derde en afsluitende sessie gedurende de slotdag, dit ondanks dat de omstandigheden gedurende dit tijdstip niet het meest ideaal waren. Met een snelste rondetijd van 1’36.843 en een verschil van iets meer dan een seconde vergeleken met de snelste tijd van Pasini kan de Rotterdammer terugkijken op een meer dan geslaagd optreden in het altijd zeer competitieve Moto2 veld.

Ook het Nederlandse NTS RW Racing GP kan terugkijken op een geslaagde eerste test van 2018. Met een geheel nieuw Japans NTS chassis welke komend seizoen debuteert in de Moto2 klasse en met twee coureurs, de Amerikaan Joe Roberts en de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal, die in 2018 ook als vaste coureur debuteren in de klasse, werd de test afgesloten met respectievelijk een dertiende (Roberts) en zestiende (Odendaal) rondetijd.

De volgende test voor de Moto2 coureurs staat gepland vanaf 12 februari op het circuit van Jerez de la Frontera.

 

Handige links Official Moto3 & Moto2 Test Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag