Pearle Transcom Racing wordt Pearle Gebben Racing

543
gebben
Andre Gebben en Edwin Walstra bij het tekenenen van de nieuwe overeenkomst | foto© Pearl Gebben Racing

Het Pearle Transcom Racing Team gaat in het seizoen 2017 verder onder de naam Pearle Gebben Racing. Dit nieuws heeft het Drentse wegraceteam vrijdag bekend gemaakt.

Na de start van het team in 2016 is er voor komend seizoen opnieuw overeenstemming bereikt met de Stichting Race Team Drenthe (SRTD), de overkoepelende Stichting waaronder het team opereert. Een grote verandering voor komend seizoen is dat Transcom een stapje terug zal doen en als subsponsor zal optreden en dat Gebben Motoren BV uit Rogat één van hoofdsponsors wordt van het team dat komend seizoen onder de naam Pearle Gebben Racing actief zal zijn.

“De gedrevenheid, de zorgvuldigheid, het ambitieniveau, het no-nonsens beleid en wat de SRTD in één seizoen aanwezigheid op de paddock heeft bereikt sprak me aan en heeft mij doen besluiten om met deze mannen het gesprek aan te gaan,” aldus een enthousiaste Andre Gebben, zelf voormalig en veelvoudig Nederlands kampioen motorcross.

Tijdens deze gesprekken zijn de Stichting Race Team Drenthe en Gebben steeds meer naar elkaar gegroeid, iets dat uiteindelijk heeft geresulteerd in een overeenkomst voor één jaar met de optie voor een tweede en derde jaar.

Pearle Gebben Racing zal komend seizoen actief zijn op twee verschillende niveaus. Net als in 2016 zal het team opnieuw van start gaan in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. Het team zal hier aan de start verschijnen met twee bekende coureurs. Aangezien de Stichting Race Team Drenthe zich als doel heeft gesteld het begeleiden van jonge talenten in de wegracesport zal men komend seizoen ook actief zijn in de nieuwe Yamaha R3 Cup. Mede door de samenwerking met Gebben Motoren zullen er maar liefst drie jonge talenten in de kleuren van Pearle Gebben Racing actief zijn in de deze nieuwe talenten competitie. Ook deze drie namen zullen binnenkort tijdens de teampresentatie bekend worden gemaakt

Gebben Motoren
Gebben Motoren heeft een rijke historie die terug gaat tot 1936. Oprichter en pionier Henk Gebben begon in Rouveen en later in Staphorst met de motorzaak ‘De Driekleur’. Het bedrijf groeide uit tot de grootste en bekendste motorzaak van Nederland. In 1964 kwam André Gebben bij zijn vader in de zaak, hij ontpopte zich als een ras ondernemer, onder zijn leiding maakte de zaak een enorme groei door. Hij specialiseerde zich in de verkoop van crossmotoren, om al snel tot één van de grootste dealers in de Benelux gerekend te kunnen worden. André Gebben bracht als crosser vele bezoeken aan Amerika. Hij deed daar ideeën op en bouwde daar een interessant zakelijk netwerk op in de motorbranche. Gebben Motoren is momenteel een begrip op het gebied van de in- en verkoop van motoren en is de grootste en meest toonaangevende exclusief Yamaha dealer van Nederland. Het bedrijf is momenteel gevestigd in het Drentse Rogat, gelegen langs de snelweg A28 tussen Meppel en Hoogeveen.