Pecco Bagnaia (P3): “Dit podium voelt als een overwinning”

2244
Pecco Bagnaia | Foto credit: MotoGP.com

Pecco Bagnaia deed zeer goede zaken in de MotoGP titelstrijd 2022. De Ducati-coureur eindigde als derde in de natte regenrace op het Chang International Circuit. Doordat Fabio Quartararo buiten de punten finishte liep Bagnaia 16 punten in en staat hij – met nog 3 races te gaan – slechts 2 punten achter de kampioenschapsleider.

Toen het (hard) begon te regenen voorafgaand aan de Grand Prix van Thailand hadden weinigen gedacht dit een goede dag voor Pecco Bagnaia zou worden. De Italiaan kende weinig goede resultaten op een natte baan, denk daarbij ook aan de regenrace eerder dit jaar in Indonesië waarin hij slechts veertiende werd. Fabio Quartararo werd in diezelfde race tweede, waardoor het op voorhand een goede dag voor de Franse kampioenschapsleider kon worden. Het liep echter compleet anders. Quartararo kende een dramatische race en werd slechts zeventiende. Bagnaia daarentegen reed zijn beste regenrace uit zijn carrière en finishte achter nat weer specialisten Miguel Oliveira en Jack Miller op een derde plaats.

Voorafgaand aan de race kreeg Bagnaia nog een motiverende speech van zijn teammaat Miller, iets wat hem naar eigen zeggen hielp in de race. Bagnaia werd derde net voor de opstomende Johann Zarco – die het zijn Ducati merkgenoot in de slotfase niet onnodig moeilijk leek te maken – en Marc Marquez. Door het resultaat in Thailand heeft Bagnaia zijn achterstand in het klassement verkleind tot 2 punten naar Quartararo. Met nog drie races in Australië, Maleisië en Valencia te gaan is het kampioenschap nog spannend geworden. Maar het gaat niet alleen tussen Quartararo en Bagnaia, want Aleix Espargaro (20 punten achterstand), Enea Bastianini (39 punten achterstand) en Miller (40 punten achterstand) zijn niet kansloos in dit bizarre MotoGP kampioenschap.

Pecco Bagnaia: “Deze podiumplaats voelt als een overwinning. Dit is mijn eerste podium in een volledige regenrace, uitgezonderd van de wedstrijd vorig jaar in Oostenrijk die in wisselende weerscondities werd verreden. Ik wil Jack (Miller) ook bedanken. Voorafgaand aan de race spraken wij elkaar een tijdje en hij gaf mij een soort motivatie speech. Ik ben echt enorm blij met dit resultaat.”