Het afgelopen weekend was er een met veel pech voor Rob en zijn team. Het begon tijdens de kwalificatietrainingen van donderdag. De eerste training ging eigenlijk best goed aldus Rob, het was weer even wennen aan de lange baan. De motor liep lekker en de rondetijden gingen steeds beter, hij eindigde uiteindelijk als 27e.

De tweede kwalificatietraining werd kort na de eerste verreden. Hier ging het echter niet goed. Rob werd in een snelle bocht van zijn motor gereden door een coureur die zijn rempunt volledig miste. Rob werd bij een snelheid van 180 km/u vol in de zijkant geraakt en kwam ten val. Een verbetering van zijn tijden zat er toen helaas niet meer in. Rob heeft aan deze val een paar schaafplekken en kneuzingen overgehouden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 29e startpositie voor de race van vrijdag.

Tijdens de warming up op vrijdag ,een uur voor de race, ging het al vroeg mis. Na een aantal ronden kwam Rob binnen met een probleem, de motor had te weinig vermogen en liep niet lekker. Na een aantal kleine aanpassingen werd er nogmaals een ronde gereden maar het mocht niet baten. Bij controle door de monteurs bleek dat er uit de zuiger een stuk was gebroken. Dit betekende dat de monteurs een uur hadden om de reserve motor op te bouwen. Er werd met man en macht gewerkt om alles weer klaar te krijgen. Er bleek echter te weinig tijd over om de motor te prepareren om zo veilig van start te gaan. Er werd dan ook besloten om niet deel te nemen aan de race.

Het team was erg teleurgesteld. We hadden gehoopt tijdens de thuisrace een goede prestatie neer te kunnen zetten. We hebben nu een aantal weken de tijd om de motor te prepareren voor de volgende race.

Voor meer info: www.rvracingteam.nl