Dani Pedrosa heeft na afloop van de MotoGP wedstrijd in Aragon laten weten niet blij te zijn met de verdedigende manier van rijden van Valentino Rossi. De als tweede geëindigde Repsol Honda coureur verweet de Yamaha coureur gevaarlijk gedrag aangezien Rossi hem met een snelheid van ruim 300km per uur van de baan probeerde te duwen.

Dani Pedrosa kende zondagmiddag niet een heel erg sterke start van de wedstrijd in Aragon. De Spanjaard vocht zich echter gedurende de race door het veld naar voren om uiteindelijk als tweede achter teamgenoot Marc Marquez als tweede de finish te passeren.

Eenmaal op de vijfde plaats rijdend kwam Pedrosa in de vijftiende aan het achterwiel van de op dat moment op de vierde plaats rijdende Valentino Rossi. Een eerste poging om de negenvoudig wereldkampioen te passeren mislukte nadat de Yamaha coureur volgens Pedrosa van zijn lijn week, naar binnen ging en hem daardoor met een snelheid van ruim 300km per uur bijna naast de baan duwde. Uiteindelijk lukte het Pedrosa aan het einde van dezelfde ronde alsnog om de Italiaan te passeren, maar na afloop was de nummer twee duidelijk niet blij met deze actie en noemde hij de actie tijdens zijn media debrief zelfs niet eerlijk.

“Ik zat op de witte lijn en mijn stuur was zo’n stukje van zijn stuur, ik vond het daarom geen eerlijke actie. Dit is duidelijk te zien op de beelden, iedereen kan dit zien. Je kunt naar links gaan, maar om op de lijn te gaan rijden en de andere coureur met 300 km+ van de baan te dwingen, is niet goed. Je kunt het niet maken om geen ruimte te geven aan anderen. Gelukkig wist ik er even later wel langs te komen en als tweede de finish te passeren.”

Een reactie van Rossi kon natuurlijk niet uitblijven. De Yamaha coureur reageerde vrij kort en laconiek op de beschuldiging van Pedrosa.

“Anderen doen dit ook bij mij als ik hen in wil halen, zeker in de laatste ronden. Daarnaast ga je bij het uitkomen van bocht 14 altijd een beetje naar links. Mogelijk ging ik nu een meter verder. Ik weet niet, misschien denken sommige rijders dat de baan van hen is. Als Pedrosa niet blij is, gaat hij maar alleen racen. Zo denk ik erover.”

Nadat Pedrosa even later ook de op de derde plaats rijdende Jorge Lorenzo wist te passeren noteerde hij in de slotfase nog de snelste raceronde en liep hij hard in op de aan de leiding rijdende Marquez om vervolgens op minder dan een seconde achter teamgenoot Marquez als tweede de finish te passeren. Rossi passeerde als vijfde de finish.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag