Pedrosa voltooit tweedaagse KTM MotoGP test op de Red Bull Ring

49
dani-pedrosa
Dani Pedrosa - Red Bull Ring | foto© KTM images

Terwijl KTM het afgelopen weekend tijdens de Gran Premio Red Bull de Andalucia andermaal flink progressie wist te boeken gaat het testwerk voor de Oostenrijkse motorenfabrikant gewoon door. KTM MotoGP testcoureur Dani Pedrosa kwam afgelopen maandag en dinsdag op de Red Bull Ring in actie om een aantal nieuwe updates van de RC16 te testen.

Dat KTM dit seizoen een flinke stap heeft weten te maken is na twee Grand Prix weekenden in Jerez de la Frontera wel duidelijk. Zo kwamen afgelopen zaterdag in Jerez maar liefst drie KTM-coureurs in actie in Q2 en wisten zij zich bij de eerste twaalf op de grid te kwalificeren voor de zondag te verrijden MotoGP race. Tegenslag in de race zorgde weliswaar nog niet voor topprestaties, maar dat het potentieel er is zal geen MotoGP kenner kunnen ontkennen.

Maar de Oostenrijkse motorenfabrikant zit niet stil, zo was men de afgelopen twee dagen weer op de Red Bull Ring te vinden om met Dani Pedrosa verder te werken aan de ontwikkeling van de KTM RC16.

Pedrosa liet na afloop weten tevreden te zijn met de ontwikkeling en het gedane testwerk, testwerk dat de afgelopen weken door de reguliere KTM-coureurs geprezen werd. De ervaring en het testwerk van de voormalige Repsol Honda Team coureur en inmiddels tot MotoGP Legend benoemde kleine Spanjaard lijkt dan ook zijn vruchten af te gaan werpen en de prestaties van de Oostenrijkse motorenfabrikant in de MotoGP klasse naar een hoger plan te tillen.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App