Petronas Sprinta Racing Moto3: McPhee blijft, Binder komt en Pawi vertrekt

424
john-mcphee
John McPhee | foto© Sepang Racing

John McPhee blijft ook in 2021 als Petronas Sprinta Racing Moto3 coureur actief binnen het MotoGP wereldkampioenschap. Met het aantrekken van Darryn Binder en het verlengen van de overeenkomt met McPhee moet Khairul Idham Pawi na dit seizoen op zoek naar een nieuwe werkgever.

John McPhee heeft zijn plannen om in 2021 de overstap te maken naar de Moto2 klasse in de ijskast gezet. De Brit wilde deze stap het liefst maken binnen de Petronas Racing familie, maar toen deze kans niet lukte werd zijn naam al diverse keren in verband gebracht met enkele andere Moto2 teams.

Naar nu bekend is geworden ziet McPhee af van deze plannen en zal hij in 2021 zijn huidige Petronas Sprinta Racing Moto3 Team trouw blijven. Wel krijgt de Brit komend seizoen in Darryn Binder een nieuwe teamgenoot.

John McPhee: “Ik ben echt blij om in 2021 ook bij het team te rijden. We hebben nu nog een paar races te doen dit seizoen en we verkeren in een goede positie om te vechten voor het kampioenschap. Voor mij is het echt belangrijk om door te gaan met dezelfde crew, mensen die ik ken en waar ik me op en buiten de baan op mijn gemak voel. Het doel voor volgend jaar zal zijn om weer consequent in de top drie te staan en te vechten voor het kampioenschap. Ik kijk echt uit naar het komende jaar, maar laten we ons nu eerst nog blijven concentreren op dit seizoen en deze op een zo goed mogelijk manier af zien te maken! Ik wil het team en de partners bedanken voor alle steun die ze me hebben gegeven. Laten we eens kijken wat we nog kunnen doen in de laatste races van het 2020 seizoen.”

Door de komst van de Zuid-Afrikaan naar het team is er na dit seizoen geen plaats meer voor Khairul Idham Pawi en de Maleisiër zal na twee jaar voor het team gereden te hebben op zoek moeten naar een nieuwe werkgever voor komend seizoen.

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App