Peugeot Motocycles Saxoprint in 2017 met Jakub Kornfeil en Patrik Pulkkinen

110
Patrik Pulkkinen en Jakub Kornfeil
Jakub Kornfeil (l), Patrik Pulkkinen (m) en Florian Prüstel (r) | foto© Peugeot Motocycles Saxoprint

Het Peugeot Motocycles Saxoprint Moto3 Team heeft voor het seizoen 2017 Jakub Kornfeil en Patrik Pulkkinen als rijders aangetrokken. Dit nieuws heeft het Duitse team maandagmiddag wereldkundig gemaakt.

Het voormalige Racing Team Germany kende de afgelopen jaren een roerige periode. Nadat men eind 2015 verplicht afscheid had moeten nemen van teambaas Dirk Heidolf, het team overgenomen werd en met een geheel nieuw management als Peugeot Motocycles Saxoprint begon aan het seizoen 2016 bleven het op de Sachsenring gehuisveste team nog regelmatig zaken uit het verleden parten spelen.Zo begon men aan het seizoen 2016 met Alexis Masbou en John McPhee als rijders. Halverwege het seizoen verbrak men echter de samenwerking met Masbou vanwege onduidelijke onderlinge afspraken uit het verleden. Albert Arenas werd vervolgens aangetrokken als vervanger van de Fransman en als nieuwe teamgenoot van McPhee aangetrokken.

Nadat Arenas onlangs het team te kennen gaf na dit seizoen te vertrekken en voor het komende seizoen een overeenkomst te hebben getekend met het Aspar Moto3 Team en John McPhee zijn zinnen voor komend seizoen heeft gezet op een overstap naar het nieuw te vormen BT Sports Moto3 Team en een overstap naar een Honda Moto3 machine moest het Duitse team op zoek naar een tweetal nieuwe rijders.

Deze rijders heeft men inmiddels gevonden en in 2017 zal het Peugeot Motocycles Saxoprint aan de start verschijnen met de ervaren Tsjech Jakub Kornfeil en het dit seizoen nog in de Red Bull MotoGP Rookies Cup actief zijnde talent Patrik Pulkkinen.

Kornfeil is al sinds het seizoen 2010 actief in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na in het verleden o.a. actief te zijn geweest voor het Nederlandse RW Racing GP komt de Tsjech dit seizoen uit voor het Team Drive M7 SIC Racing Team van de Zweedse teambaas Johan Stigefelt. Aangezien Kornfeil binnen het in Maleisië gehuisveste Moto3 team na dit seizoen plaats moet maken voor één van de Japanse Honda talenten moest hij op zoek naar een nieuwe werkgever, een werkgever die hij nu dus in het Peugeot Motocycles Saxoprint heeft gevonden.

Naast de ervaren Tsjech heeft het team overeenstemming weten te bereiken met het 15 jarige talent Patrik Pulkkinen. De Fin, die dit seizoen voor het eerste jaar uitkomt in de Red Bull MotoGP Rookies Cup nadat hij een jaar eerder winnaar werd van de door het Nederlandse Ten Kate Racing Products gerunde Moriwaki 250 Junior Cup, zal dus het komende seizoen zijn debuut maken in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

De toch wel vroege overstap van Pulkkinen als coureur naar het MotoGP wereldkampioenschap heeft alles te maken met het nieuw te bouwen Kymi Ring circuit in Finland, het circuit dat in 2018 deel uit zal maken van de MotoGP kalender en dat na een afwezigheid van 36 jaar weer zal zorgdragen voor een Finse Grand Prix.