Pirelli Aragon Round: Jonathan Rea met overmacht naar winst in Race 1

3162
jonathan-rea
Jonathan Rea | foto© Randy van Maasdijk

Jonathan Rea heeft in Aragon de eerste race van de Pirelli Aragon Round op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen was zaterdagmiddag op Motorland Aragon een maatje te groot en werd als winnaar afgevlagd voor teamgenoot Alex Lowes en Yamaha coureur Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark passeerde als elfde de finish.

Als de eerste race van het seizoen een voorteken is voor de rest van het 2021 FIM Superbike World Championship dan kan de rest van het veld hun borst natmaken. De regerend wereldkampioen was zaterdagmiddag op het Motorland Aragon namelijk oppermachtig tijdens de eerste race van het seizoen en de eerste race van de Pirelli Aragon Round.

Bij de start van de race was het de vanaf de pole vertrokken Rea die meteen de leiding nam. De enige die de ontketende Brit in eerste instantie nog kon volgen was zijn land- en teamgenoot Alex Lowes. Maar ook Lowes moest halverwege de race zijn meerdere erkennen waarna Rea onbedreigd naar zijn 100e WorldSBK zege reed en daarmee de eerste coureur werd die deze mijlpaal in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap wist te bereiken.

Lowes kreeg in het tweede deel bezoek van Toprak Razgatlioglu en het tweetal vocht tot op de finish een verbeten strijd uit voor de tweede plaats, een strijd die Lowes in de laatste ronde in zijn voordeel wist te beslissen en zo het succes met een 1-2 finish compleet maakte voor Kawasaki.

Razgatlioglu eindigde als derde voor Scott Redding, Chaz Davies, Tom Sykes en Michael Ruben Rinaldi.

Leon Haslam werd op de achtste plaats de best geklasseerde Honda coureur terwijl Garrett Gerloff en Andrea Locatelli in deze eerste race van het seizoen de top tien completeerden.

Michael van der Mark sloot zijn eerste race in dienst van het BMW Motorrad WorldSBK Team af als elfde. De Nederlander stuurde zijn BMW M 1000 RR op ruim 21 seconde van winnaar Rea over de finish na veel tegenslag te hebben gekend in de vrije trainingen.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de tweede dag van de Pirelli Aragon Round verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.