Toprak Razgatlioglu heeft zijn goede vorm doorgetrokken naar zondag. De Turk won de Superpole race op Estoril voor Garrett Gerloff en Michael van der Mark, waardoor er drie Yamaha-coureurs op het podium stonden. Van der Mark kreeg de podiumplaats niet cadeau. De Nederlander had een interessant gevecht met Chaz Davies.

In de Superpole race op Estoril werden de eerste startrijen bepaald voor de laatste race van het seizoen die later op zondag staat gepland. Tevens konden de World Superbike coureurs wat punten vergaren in deze sprintrace over tien ronden. Toprak Razgatlioglu mocht vanaf de eerste positie vertrekken in de Superpole race die verreden werd onder goede omstandigheden. Michael van der Mark rijdt op zondag zijn laatste races in dienst van Yamaha. De Nederlander strijdt met teamgenoot Razgatlioglu en Alex Lowes om de vierde positie in het kampioenschap.

Razgatlioglu pakte meteen de leiding in de Superpole race voor Gerloff, Leon Haslam en Chaz Davies. Van der Mark lag vijfde, terwijl Lowes onderuit ging in de eerste ronde. Jonathan Rea en Scott Redding moesten van ver komen vanwege hun crashes in de Superpole sessie van zaterdag. Rea lag zevende na de openingsronde, terwijl Redding elf posities wist te winnen en als elfde doorkwam. Haslam viel vervolgens wat terug. De Honda-coureur zag Davies en Van der Mark langszij komen. In de derde ronde ging Loris Baz onderuit met zijn Ten Kate Racing Yamaha.

Op kop wist Razgatlioglu direct een gaatje te slaan richting Gerloff, terwijl Gerloff weer wat ruimte achter zich had richting Davies, Van der Mark en Rea. Achter Rea wist Redding ook progressie te boeken. De Brit rekende halverwege de race af met de Honda’s van Alvaro Bautista en Haslam, waardoor hij op plaats zes belandde. Van der Mark en Davies hadden een interessant gevecht om de laatste podiumplaats. In bocht drie hadden de twee zelfs even contact toen Van der Mark binnendoor probeerde te gaan. Een ronde later dook Van der Mark spectaculair binnendoor in de laatste bocht van Estoril, maar Davies pakte hem weer terug op het rechte stuk. Een paar bochten later moest Davies er alsnog aan geloven.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Van der Mark een gaatje geslagen richting belager Davies. Razgatlioglu won de Superpole race met twee seconden voorsprong op Gerloff. Van der Mark mocht als derde mee naar het podium. Een mooi resultaat op zijn laatste zondag voor Yamaha. Drie Yamaha-coureurs op het podium! Davies werd vierde voor Rea en Redding. Bautista kwam als zevende over de finish voor Haslam en Michael Ruben Rinaldi. Rinaldi is de beste independent coureur van het seizoen. De Italiaan kan niet meer achterhaald worden door Baz van Ten Kate Racing Yamaha. Rinaldi promoveert volgend jaar naar het fabrieksteam van Ducati.

Om 16.15 uur Nederlandse tijd gaat de laatste race van het World Superbike seizoen van start op het Circuito do Estoril.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App