Scott Redding is ook in de derde vrije training de snelste coureur op het Circuito do Estoril. Toprak Razgatlioglu eindigde als tweede voor Jonathan Rea. Michael van der Mark verbeterde zichzelf flink ten opzichte van de vrijdag. De Nederlander sloot de sessie als vierde af.

Op vrijdag behoorden Scott Redding, Toprak Razgatlioglu en Loris Baz tot de snelste mannen op het Circuito do Estoril. Michael van der Mark, die zijn laatste weekend in dienst van Yamaha rijdt, eindigde na een moeilijke eerste trainingsdag als negende. Het was fris in Portugal toen de World Superbike coureurs aan de derde vrije training begonnen, maar de zon was wel aanwezig.

Redding begon erg sterk aan de derde vrije training. De Brit wist na een paar ronden zijn beste tijd van vrijdag al te verbeteren en creëerde daarmee een gat van ruim een halve seconde naar de concurrentie. Jonathan Rea, die op zaterdag zijn zesde titel kan behalen, stond halverwege de sessie op plaats twee. Van der Mark stond op dat moment op plaats vijf met een nipte verbetering van zijn vrijdagtijd.

In de slotfase scherpte Redding de snelste tijd nog iets aan, maar de concurrentie kwam wel dichterbij. De Ducati-coureur reed uiteindelijk een tiende van een seconde sneller dan Razgatlioglu op plaats twee. Rea sloot de derde vrije training als derde. Van der Mark deed het erg goed in de slotfase en vond meer dan een halve seconde tijdwinst. De Nederlander eindigde hiermee op plaats vier.

Garrett Gerloff klokte de vijfde tijd voor Chaz Davies. Gastrijder Jonas Folger was zevende in de derde vrije training, met Alex Lowes vlak achter hem. Tom Sykes en Leon Haslam maakten de top tien vol op het Circuito do Estoril.

De Superpole begint om 12.00 uur Nederlandse tijd. Om 15.00 uur Nederlandse tijd start de eerste race van het weekend. Rea heeft tijdens deze wedstrijd drie punten nodig om zijn zesde World Superbike titel binnen te slepen.

 

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App