Pirelli Estoril Round: WorldSSP 300 pole voor Kalinin, Deroue P18 en Buis P19

358
nick-kalinin
Nick Kalinin | foto© Randy van Maasdijk

Nick Kalinin heeft de World Supersport 300 pole position behaald op het circuit van Estoril. Titelkandidaten Scott Deroue en Jeffrey Buis kenden een lastige Superpole met plaats achttien en negentien. Koen Meuffels reed een sterke sessie met een zesde startplaats als eindresultaat.

Na drie vrije trainingen op het Circuito do Estoril was Bruno Ieraci de snelste coureur in de World Supersport 300. Scott Deroue stond op plaats twintig, terwijl concurrent Jeffrey Buis zesentwintigste was na de vrije trainingen. Koen Meuffels was achtentwintigste. Alle Nederlanders wisten zich daarmee te plaatsen voor de Superpole. Buis en Deroue strijden dit weekend in Portugal om de wereldtitel.De omstandigheden voor de Superpole waren goed. De World Supersport 300 krijgen vijftien minuten om zich te kwalificeren. Halverwege was Mika Perez de snelste coureur. Deroue stond in deze fase op plaats zes, Buis op plaats vijftien en Meuffels was twintigste. Deroue wist zich een paar keer te verbeteren, terwijl Buis hier meer moeite mee had.

Naarmate de sessie vorderde werden de rondetijden sneller in de kop van het klassement. Met een minuut te gaan meldde Meuffels zich in de top drie. In de slotfase wist Deroue zich niet meer te verbeteren, maar Buis wel. Hierdoor kwamen de twee titelkandidaten erg dichtbij elkaar te staan. Deroue sloot de Superpole als achttiende af met Buis één positie achter hem.

Meuffels reed een sterke tijd in de Superpole en eindigde daarmee als zesde. De pole position is voor Nick Kalinin. Mika Perez en Bruno Ieraci mogen ook op de voorste startrij plaatsnemen tijdens de twee wedstrijden van dit weekend in Portugal. Meikon Kawakami, Samuel di Sora staan samen met Meuffels op rij twee. Alfonso Coppola, Unai Orradre, Tom Booth-Amos en Yuta Okaya maken de top tien compleet.

Om 17.30 uur Nederlandse tijd gaat de eerste World Supersport 300 race van start in Portugal. Buis en Deroue gaan dit weekend uitmaken wie er kampioen wordt. Buis heeft achtentwintig punten voorsprong op landgenoot Deroue.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App