Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round: Rinaldi het snelst op vrijdag

1939
michael-ruben-rinaldi
Michael Ruben Rinaldi | foto© Randy van Maasdijk

Michael Ruben Rinaldi heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round de snelste rondetijd van de dag op de klok gezet. De Ducati coureur was tijdens de eerste twee vrije trainingen het snelst voor Alex Lowes en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark noteerde vrijdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de veertiende rondetijd van de dag.

De eerste dag van de Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round zit erop. Op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli werden er vrijdag twee vrije trainingen verreden en hierin was het Michael Ruben Rinaldi die de snelste rondetijd van de dag liet noteren. De Aruba.it Racing-Ducati coureur wist een snelste rondetijd van 1’34.334 op de klok te zetten en was daarmee het snelst voor Alex Lowes, Toprak Razgatlioglu, Jonathan Rea en Garrett Gerloff.

De zesde rondetijd van de dag kwam op naam van Scott Redding -dit ondanks de Brit vanwege een penalty een deel van de tweede vrije training moest missen – voor Alvaro Bautista, Tom Sykes, Axel Bassani en Leon Haslam.

Michael van der Mark noteerde de veertiende rondetijd van de dag. De Nederlander zette de snelste rondetijd van de dag op de klok in de eerste vrije training. Helaas wist de BMW coureur – in tegenstelling tot nagenoeg alle andere coureurs – zijn eigen snelste tijd later op de dag in de tweede sessie niet meer te verbeteren.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van deze tijdens deze eerste dag van de Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round verreden sessies verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-vrijdag.

Handige links Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter