PJ Jacobsen het snelst, Rob Hartog negentiende tijdens FP1 in Aragon

8
hartog
Rob Hartog | foto© Racesport.nl

PJ Jacobsen heeft vrijdagochtend in Aragon de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Pirelli Aragon Round. De MV Agusta coureur was vrijdagochtend in Aragon het snelst voor Kyle Smith en Hikari Okubo. Rob Hartog werd met de negentiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Terwijl de zon langzaam achter de wolken tevoorschijn kwam en de temperaturen zorgden voor een iets aangenamere temperatuur begonnen maar liefst 35 WorldSSP coureurs om 11:00 uur aan hun eerste vrije training van het weekend.

Na zestig minuten prijkte de naam van PJ Jacobsen bovenaan de lijst. De Amerikaan liet een snelste rondetijd noteren van 1’54.751 en was daarmee de enige coureur die een tijd op de klok wist te zetten onder de 1’55 grens. Achter de MV Agusta coureur noteerde Kyle Smith de tweede rondetijd gevolgd door Hikari Okubo, Sheridan Morais en de dit seizoen op een door het Nederlandse Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda CBR600RR rijdende Christan Gamarino.

Kenan Sofuoglu, die dit weekend aan zijn eerste wedstrijdweekend van het seizoen begint na zijn tijdens een in het voorseizoen opgelopen handblessure, sloot de sessie af als zesde. Achter de regerend wereldkampioen, die nog verre fit is na zijn twee operaties, werd Niki Tulli zevende gevolgd door Gino Rea, Alessandro Zaccone en Robin Mulhauser.

Met de negentiende rondetijd werd Rob Hartog de best geklasseerde Nederlander terwijl Jaimie van Sikkelerus de sessie afsloot met de zesentwintigste rondetijd.

FIM European Superport 
Zaconne, die de negende rondetijd op de klok wist te zetten werd met zijn tijd wel de best geklasseerde ESS coureur. Hannes Soomer, zestiende algemeen, werd op deze lijst tweede terwijl Hartog en Van Sikkelerus op deze lijst respectievelijk de derde en vijfde tijd lieten noteren.

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Waar te volgen op TV
Het weer in Aragon