Pol Espargaró is zondagmiddag derde geworden in de MotoGP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De KTM coureur kwam als vierde over de streep maar vanwege een tijdstraf voor Fabio Quartararó mocht de Spanjaard alsnog naar het podium.

Het waren lastige weken voor Pol Espargaró op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Onlangs overleed zijn grootvader en afgelopen maandag vlogen hij en zijn broer Aleix terug naar Barcelona om daar de uitvaart bij te wonen. Dinsdag stonden ze echter alweer op Italiaanse bodem voor de test op het Misano World Circuit. De Spanjaard liet ook weten dat hij deze podiumfinish toewijdde aan zijn grootvader en hij was dan ook zichtbaar geëmotioneerd.

In de race zat de KTM coureur, en vrijwel alle KTM’s, er een stuk beter bij dan vorige week op hetzelfde circuit. Espargaró leek het podium echter net te missen totdat duidelijk werd dat Fabio Quartararó te vaak buiten de baan was gekomen en hij een Long Lap Penalty moest uitvoeren. De Fransman zag dit bericht niet op zijn dashboard en voerde de penalty niet uit waardoor hij uiteindelijk drie seconden tijdstraf kreeg. Dit zorgde ervoor dat Pol Espargaró als derde werd geklasseerd, ondanks dat hij als vierde achter Quartararó over de finish kwam.

Pol Espargaró: “Ik ben super blij met het podium, vooral omdat we vorige week hier in Misano maar liefst twaalf seconden achter de winnaar eindigden. Het is haast niet te geloven dat we hier nu op het podium staan. We droomden ervan om deze zondag gewoon aan te vallen met de soft-compound achterband en daarmee iets anders te doen dan vorige week. Al zo’n twaalf ronden voor het einde begon de achterband flink te slijten en aan het einde van de race zei die ‘bye-bye’, er was niets meer van over.

We wisten dat het een gok was met de soft-compound achterband maar ik wilde hoofdzakelijk gewoon plezier hebben in de race. Ik wist dat we rekening moesten houden met de slijtage van de band waardoor we wat langzamer zouden zijn maar dat gebeurde veel eerder dan verwacht. In de beginfase was ik heel snel en bleef ik pushen waarmee ik dichtbij Maverick [Viñales, GF] kon blijven. Uiteindelijk wilde ik de coureurs achter mij ook achter mij houden en dat is gelukt. Dankzij Fabio’s [Quartararó] penalty staan we uiteindelijk op het podium, daarom geven we nooit op.”

Komend weekend rijdt Pol Espargaró zijn thuis Grand Prix op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App